TUBİM İl Temas Bürosu Açıldı - Son Dakika
Yerel

TUBİM İl Temas Bürosu Açıldı

TUBİM İl Temas Bürosu Açıldı

Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi'nin il temas bürosu hizmete girdi.

19.06.2014 17:37  Güncelleme: 09:34

Muratpaşa Belediyesinin katkılarıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün arkasında inşa edilen TUBİM İl Temas Bürosunun açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Törende konuşan Vali Sebahattin Öztürk, uyuşturucu kullanımında Antalya'nın Türkiye genelinde 4. sırada yer aldığını bildirdi. Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezinin (AMATEM), Türkiye'de henüz yeteri kadar yaygınlaşmadığını belirten Öztürk, "Akdeniz Üniversitesi içinde küçük bir ünite var. Fakat bu ünite ihtiyaca cevap vermiyor. Bu ihtiyacı gidermek amacıyla 50 yataklı AMATEM ünitesi yapılması için başvuru yaptık" dedi.

Genç ve çocukları uyuşturucudan kurtarabilmek için işbirliği içinde hareket etmek gerektiğini kaydeden Öztürk, şöyle konuştu:

"Bu sorunu giderebilmek adına bununla ilgili kurumlarımızı oluşturmaya çalışıyoruz. Başta okullarda güvenlik tedbirleri almaya çalışıyoruz. Ayrıca uyuşturucuyla mücadele anlamında polisin operasyonları da devam ediyor. Bizim en büyük ortağımız, sivil toplum örgütleridir. Bu kuruluşlar gerçekten bu işin takipçisi oluyorlar."

Antalya'da 12 bin 850 kişiye eğitim verildi

Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, TUBİM'in madde bağımlılığı konusunda veri toplayan, analiz eden ve eylem planları hazırlayan bir kamu kuruluşu olduğunu bildirdi.

Avrupa Birliği Gençlik Programları çerçevesinde devam eden "Antalya Dost Eli Projesi" ile 12 bin 850 kişiye madde bağımlılığı konusunda eğitim verildiğine dikkati çeken Tonbul, Emniyet Müdürlüğüne başvuran 166 madde bağımlısının AMATEM'e yönlendirildiğini anlattı.

Madde bağımlıları ile ailelerine danışmalık hizmeti de verdiklerini belirten Tonbul, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyükşehir Belediyesine bağlı meslek eğitim kursunda toplam bin 500 kişiye madde bağımlılığı konusunda eğitim, 4 bin 500 kişiye seminer verilmiştir. Yine İl Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği okullarda da 2 bin lise öğrencisine 'Sahte cennetteki sessiz çığlık' isimli madde kullanımının zararlarını anlatan eğitici bir tiyatro gösterimi yapılmıştır."

Bu yıl uygulamaya koymayı amaçladıkları, "Bağımsız Hayatlar Projesi" ile bireylerin madde kullanmasını engellemeyi hedeflediklerine değinen Tonbul, Antalya Emniyet Müdürlüğü olarak, toplumun tüm kesimleriyle çalışmaya hazır olduklarını vurguladı.

Törende TUBİM'e başvurarak tedavilerini başarıyla tamamlayan gençler tarafından, uyuşturucu kullanımının zararlarını anlatan "Hayattan Kesitler" adlı tiyatro oyunu sergilendi.

Açılışa, Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, eski Muratpaşa Belediye Başkanı Süleymen Evcilmen, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Süleyman Teke ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TUBİM İl Temas Bürosu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement