Turgut Hekate Güzelini Seçiyor - Son Dakika
Yerel

Turgut Hekate Güzelini Seçiyor

Turgut Hekate Güzelini Seçiyor

Turgut Belediyesi'nin bu yıl 4.'sünü düzenleyeceği Uluslararası Lagina ve Osman Hamdi Bey Kültür Sanat Festivali 20 Eylül 2013 tarihinde yapılacak.

02.09.2013 10:47

Turgut Belediyesi'nin bu yıl 4.'sünü düzenleyeceği Uluslararası Lagina ve Osman Hamdi Bey Kültür Sanat Festivali 20 Eylül 2013 tarihinde yapılacak. Festivalle birleştirilen 1. Karia Hekate Bereket Şenliği kapsamında Hekate güzeli seçilecek.

Turgut Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Uluslararası Lagina ve Osman Hamdi Bey Kültür Sanat Festivali'nin 4.'sünün 20 Eylül 2013 tarihinde yapılacağı öğrenildi. 20 Eylül 2013 tarihinde saat 14.00'de çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayacak olan festival programının açılışı yapılacak olan konuşmalarla gerçekleştirilecek, festivallerin ilk gününde kokteyl, resim ve fotoğraf sergisi, folklor gösterileri, sine vizyon gösterileri halkla buluşacak.

HEKATE GÜZELİ SEÇİLECEK

Ayrıca festivallerin ilk günü olan 20 Eylül 2013 tarihinde saat 19: 00'da canlandırılacak olan anahtar teslim töreninin ardından yapılacak olan Hekate Güzeli Seçimi organizasyonun en çok dikkat çeken etkinliklerinden biri olacak. Festivallerin ikinci gününde ise düzenlenecek olan antik kent gezilerine isteyen herkes katılabilecek, etkinlikler gezilerin ardından düzenlenecek olan yarışmalarla devam edecek.

ULUSLARARASI HALE GELDİ

Festivallerin Muğla ve özellikle de Yatağan'ın tanıtımı için çok önemli olduğunu dile getiren Turgut Belediye Başkanı Salih Özen; "Bilindiği üzere bu yıl 4.'sünü düzenleyeceğimiz festivallerimiz artık geleneksel hale geldi. Tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan Yatağan'da Turgut Beldesi ayrı bir önem arz ediyor. Lagina Antik Kenti ve Osman Hamdi Bey konağı buna en güzel örnek. Bizim amacımız ise düzenlenen uluslararası festivallerle bu değerleri yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da duyurmak. Festivallerimizin 4.'sü öncesi program büyük oranda şekillendi. Yoğun bir hazırlık dönemi içine giriyoruz. Festivallerimize bütün halkımız davetlidir" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turgut Hekate Güzelini Seçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement