Türk Metal Sendikası Üye Çocuklarına Ücretsiz Kurs Veriyor - Son Dakika
Yerel

Türk Metal Sendikası Üye Çocuklarına Ücretsiz Kurs Veriyor

Türk Metal Sendikası Üye Çocuklarına Ücretsiz Kurs Veriyor

Türk Metal Sendikası Kayseri Şubesi üye çocuklarına yönelik ücretsiz "Üniversite Sınavlarına Hazırlık Kursu" vermeye başladı.
2 Kasım 2013'te derslere başlanılan kursun açılışı 9 Kasım 2013 tarihinde yapıldı.

09.11.2013 11:33

Türk Metal Sendikası Kayseri Şubesi üye çocuklarına yönelik ücretsiz "Üniversite Sınavlarına Hazırlık Kursu" vermeye başladı.

2 Kasım 2013'te derslere başlanılan kursun açılışı 9 Kasım 2013 tarihinde yapıldı. Kurs hafta sonları 11., 12. Sınıf ve mezun olanlara yönelik olarak şube binasında veriliyor.

Kursla ilgili bilgiler veren Türk Metal Sendikası Kayseri Şube Başkanı Ali Gökkaya, "Ustası, kalfası, emekçisi ve çırağıyla hep birlikte, Türk Metal'in atölyelerinde imal edilen ve adına da sosyal sendikacılık dediğimiz faaliyetlerden yalnızca bir tanesi olan bu kursumuzun öncelikle öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.

Bizim burada yaptığımız ve sımsıkı sarıldığımız Sosyal sendikacılık, bir sendikanın hizmet ve faaliyetlerinin kapsama alanına, yalnız üyelerini değil, eş ve çocuklarını da almasıdır. Asıl amacımız burada; üye, eş ve çocuklarının sosyal ve kültürel dünyalarını genişletmek, yeni ve çağdaş ufuklar açmak, toplum içerisinde kendini daha iyi yetiştirmiş birey olma özelliği kazandırmak sosyal sendikacılığımızın temel amaçlarıdır" dedi.

Gökkaya, açıklamasında "Türk ve dünya sendikacılığını çıkmaz sokaktan kurtaracak olan ilacın bu olduğuna inandığımız için bu yoldayız. Biz Metal işçileriyle bu şekilde, dost olduk, arkadaş olduk, kardeş olduk. Biz, bir aile olduk. Neden Türk Metal bu kadar açık ara önde diyorlar. Neden, Türkiye'deki 4 sendikalı emekçiden 1'i Türk Metal üyesi diyorlar. Biz bu şekilde büyük ve güçlü bir aile olduk. Biz, hem üyelerimizin, hem işyerlerimizin, hem de ülkemizin aynı paralellikte gelişmesinden ve büyümesinden yanayız. Biz greve, eyleme giderken dahi makinalarımızın bakımını yaptık öyle gittik. Kıran, yakan, yıkan bir zihniyette olmadık. Aklın gücünü hep kullandık. Akıl ve adalet düsturumuz, imzaladığımız sözleşmeler hep gururumuz olmuştur. Biz, bugüne kadar bu davanın, bu mücadelenin insanları olduk. Bundan sonra da bu dava için mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Metal Sendikası Üye Çocuklarına Ücretsiz Kurs Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement