Türk Sağlık-Sen İzmir Şubesi'nden Sabim Uygulamasına Tepki - Son Dakika
Yerel

Türk Sağlık-Sen İzmir Şubesi'nden Sabim Uygulamasına Tepki

Türk Sağlık-Sen İzmir Şubesi\'nden Sabim Uygulamasına Tepki

İstanbul'da 30 yaşındaki asistan Dr.

03.12.2012 15:39

İstanbul'da 30 yaşındaki asistan Dr. Melike Erdem görev yaptığı Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 6 katından atlayarak yaşamına son vermesi üzerine Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şubesi yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın 184 numaralı şikayet hattının doğru olmadığını belirterek, sağlık çalışanlarının şevkinin kalmadığını öne sürdü.

Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, 184 Sağlık Bakanlığı şikayet hattının doğru olmadığını, gerekli gereksiz her türlü şikayetin yapıldığını ve sağlık çalışanlarının iş motivasyonunun bozulduğu belirterek, "İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi'nde çalışan asistan hekim Melike Erdem intihar ederek, hayatını kaybetmiştir. Başbakanlığın açtığı SABİM şikayet hattına doktorlar aleyhine devamlı şikayetler geliyor ve bu şikayetler nedeniyle durmadan doktorlara soruşturma açılıyor. Hastalar tarafından doktorlardan, gereksiz rapor ve izin verilmesi ya da yazılmaması gereken birçok ilaç isteniyor. Bunları yapmayan doktorlar aleyhine ise hastalar hemen SABİM'e şikayet ediyor. Bu şikayetler ise doğruluğu araştırılmadan hemen yetkililer tarafından doktora soruşturma açılmasına neden oluyor. Tüm doktorların bu durumdan mağdur olduğu ve yetkililerin vatandaşa şirin gözükmek için hemen soruşturma açtığı bildiriliyor. 24 saat kesintisiz hizmet veren, yerine göre izin dahi kullanamayan, sürekli hasta psikolojisiyle uğraşan, her türlü küfür, hakaret, fiziki şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarına Sağlık Bakanlığının sahip çıkması gerekirken, maalesef Bakanlık kendi çalışanlarına 184 SABİM hattıyla, hasta hakları birimleriyle MOBBİNG uygular hale gelmiştir. Hastanelerimizde hasta hakları birimleri var iken, 184 şikayet hattına ne gerek vardır. ve şikayette bulunulan her konunun sonucunda soruşturmaya gerek var mıdır? Yapılan şikayetler üzerine sürekli soruşturmalarla uğraşan sağlık çalışanlarımız 'Artık yeter!' demektedir" dedi.

"Sağlık Çalışanları da bu ülkenin vatandaşlarıdır" diyen Doğruyol, "Sağlık çalışanlarının da bu ülkede huzurlu yaşamaya hakları vardır. Sağlık hizmeti alan vatandaşları müşteri olarak gören ve müşteri memnuniyeti üzerine kurulmuş olan bir sistem sağlık sistemi olamaz. Sağlık sisteminin temelinde bireyin sağlığının korunması ve tedavi edilmesi olmalıdır. Hasta müşteri değildir, olmamalıdır" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Sağlık-Sen İzmir Şubesi'nden Sabim Uygulamasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement