Uludağ Üniversitesi, Özel Öğretim Kurumlarını Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Uludağ Üniversitesi, Özel Öğretim Kurumlarını Ağırladı

Uludağ Üniversitesi, Özel Öğretim Kurumlarını Ağırladı

Uludağ Üniversitesi 3. nesil üniversite olma hedefiyle nitelikli öğrenci kapasitesini artırma çalışmalarını sürdürüyor.

18.09.2015 19:04

Uludağ Üniversitesi 3. nesil üniversite olma hedefiyle nitelikli öğrenci kapasitesini artırma çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa'nın önemli kurum ve kuruluşlarıyla düzenlediği toplantılara bir yenisini daha ekledi.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, şehrin lise düzeyinde faaliyet gösteren özel öğretim kurumlarıyla bir araya gelerek lise öğrencilerinin Uludağ Üniversitesine bakışını değerlendirdi. Toplantıda okullarda ortak yapılacak çalışmalar ve üniversitenin öğrencilere tanıtımı konuları masaya yatırıldı. Rektörlük B Salonunda gerçekleşen toplantıya Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper, Genel Sekreter Doç. Dr. İsmail Sağlam Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel, öğretim üyeleri ve özel eğitim kurumları temsilcileri katıldı.

Dünya değerlerine sahip, nitelikli öğrenci kapasitelerini artırmayı hedeflediklerini belirten Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay "Sizde bizde Bursa'yı temsil ediyoruz. Şehrimizdeki önemli kuruluşlarla ortak çalışma alanlarımızın olmasını istiyoruz. Bu kapsamda Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesindeki öğretim üyeleri okullarınıza fayda sağlayabilir, eğitim çalıştayları düzenleyebilir" dedi.

Toplantıya katılan kurum temsilcileri günümüzde bilgisayar teknolojisi ve yazılımın önemine dikkat çekerek, "öğrenciler anaokulundan itibaren tableti, bilgisayarı ellerinden düşürmüyor. Bu alanda öğrencilere eğitime dönük yazılımlar düzenlense ve bu yazılımlar öğrencilerimizin tabletlerine yüklense teknolojiyi öğrencilerimiz daha bilinçli kullanır. Bu alanda Uludağ Üniversitesi'nden akademik destek alabiliriz " dedi.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay' da önümüzdeki yıl bilgisayar mühendisliği bölümünün öğrenci almaya başlayacağının müjdesini vererek, bu alanda kentte fayda sağlamaya hazır olduklarını söyledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uludağ Üniversitesi, Özel Öğretim Kurumlarını Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement