"Uluslararası Doğu Anadolu-Güney Kafkasya Kültürleri Sempozyumu" - Son Dakika
Yerel

"Uluslararası Doğu Anadolu-Güney Kafkasya Kültürleri Sempozyumu"

"Uluslararası Doğu Anadolu-Güney Kafkasya Kültürleri Sempozyumu"

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hikmet Koçak, "Erzurum'un da içinde bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesi ve Güney Kafkasya, binlerce yıllık geçmişi olan değişik kültürlere ev sahipliği yapmıştır" dedi.Prof.Dr.Koçak, Kültür ve Gösteri Merkezi'nde...

10.10.2012 14:41

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, " Erzurum'un da içinde bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesi ve Güney Kafkasya, binlerce yıllık geçmişi olan değişik kültürlere ev sahipliği yapmıştır" dedi.

Prof. Dr. Koçak, Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen "Uluslararası Doğu Anadolu-Güney Kafkasya Kültürleri Sempozyumu"nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Erzurum'un İpek Yolu üzerinde kurulduğunu, kültür, bilim ve ticaret şehri olduğunu belirtti.

Anadolu topraklarının binlerce yıldır farklı kültürlere ev sahipliği yaptığını ifade eden Koçak, "Erzurum'un da içinde bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesi ve Güney Kafkasya, binlerce yıllık geçmişi olan değişik kültürlere ev sahipliği yapmıştır. Geçmişi de çok zengin, geleceği de zengin ve dünyanın gözü üzerinde olan bir yerde bulunuyoruz. Hemen hemen bütün devletlerin burayla ilgili bir politikası var" diye konuştu.

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Işıklı da Yakın Doğu coğrafyasının özel kültür bölgeleri olan bu toprakların, aynı zamanda arkeologlar, tarihçiler ve etnograflar için birer laboratuvar ve vazgeçilmez çalışma alanı olduğunu söyledi.

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yılmaz Özbek ise geleceği kurmak için tarihi geçmişi iyi okumak gerektiğini belirterek, "Gün ışığına çıkardığımız değerler aslında konuşmadan çok şey anlatıyor. Bugünkü yaşamın temeli geçmişte atıldı" dedi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fahri Işık da "Işık Doğudan Yükselir" konulu sunumunu yaptı.

12 ülkeden yaklaşık 150 bilim adamının katıldığı sempozyum, 13 Ekim'de sona erecek.

Muhabir: Zehra Melek Çat

Yayıncı: Emine Konuk - ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Uluslararası Doğu Anadolu-Güney Kafkasya Kültürleri Sempozyumu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement