Urfalı Gazeteciler Batman'daki Buluşmaya Katıldı - Son Dakika
Yerel

Urfalı Gazeteciler Batman'daki Buluşmaya Katıldı

Urfalı Gazeteciler Batman\'daki Buluşmaya Katıldı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın himayelerinde Batman'da gerçekleşen 'Yerel ve Bölgesel Medya Buluşmaları'na Şanlıurfalı gazeteciler de katıldı.

06.12.2013 10:53

Başbakanlık Basın- Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce düzenlenen Yerel ve Bölgesel Medya Buluşmaları'nın 25.si, Batman'da gerçekleştiriliyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın himayelerinde 05-06 Aralık 2013 tarihlerinde yapılacak buluşmanın teması, "Çözüm Süreci ve Yerel Medya" olarak belirlendi.

Batman Kültür Merkezinde gerçekleşecek buluşmaya Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Valisi Yılmaz Arslan, BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat ile Adıyaman, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkâri, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van illerinden yerel ve yaygın medya temsilcileri katıldı.

Ayrıca, etkinlik süresince, Çanakkale Savaşlarının yıl dönümü münasebetiyle hazırlanan Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi Aracı (TIR) vatandaşların ziyaretine açıldı.

Yerel ve bölgesel medya buluşmalarının 25.sinin 2 gün süreyle Batman'da düzenleneceğini belirten BYEGM Şanlıurfa İl Müdürü Şerafettin Akın, "BYEGM tarafından ülkemizin değişik yerlerinde düzenlenen Medya Buluşmalarında, yerel medya mensuplarının mesleki bilgilerini ve medya mensupları arasında bölgesel işbirliğini artırmak, Genel Müdürlük faaliyetlerinden yerel basını haberdar etmek, yerel medya mensuplarının yaygın ve yabancı medya mensuplarıyla ilişki kurmalarını sağlayarak yerel basını güçlendirmek amaçlanıyor" dedi.

Seminere katılan gazetecilere; Hasankeyf İlçesi ören yeri (Zeynel Bey Kümbeti, İmam Abdullah Zaviyesi, Dicle Köprüsü, Kale Kapıları, Büyük ve Küçük Saraylar, Ulu Camii, Mağara Kiliseler, Mağara Mescitler, Arkeolojik Kazı Alanları, Suyolları ve top yekûn Hasankeyf Harabeleri) ile Mor-Kiryakus manastırı gezdirildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Urfalı Gazeteciler Batman'daki Buluşmaya Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement