Uşak Şehitliği Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Uşak Şehitliği Törenle Açıldı

Uşak Şehitliği Törenle Açıldı

Uşak Belediyesi Şeker Evleri Mezarlığı içinde bulunan şehitliği yenileyerek hizmete açtı.

18.03.2014 18:37

Uşak Belediyesi Şeker Evleri Mezarlığı içinde bulunan şehitliği yenileyerek hizmete açtı.

18 Mart Çanakkale Şehitleri Haftası'nın başlangıç törenine ev sahipliği yapan şehitlik yeni hali ile beğeni kazandı. Şehitliğin açılış törenine ve 18 Mart Çanakkale Şehitleri Haftası törenine Uşak Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Uşak Belediye Başkan Vekili Nurullah Cahan, İl Jandarma Alay Komutanı İsmail Özcan, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Gündüz ve Önder Yıldız, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Törende şehitler adına İl Müftüsü Fuat Altındaş eşliğinde dualar okunurken, şehitler için 3 kere de silah atışı yapıldı. Daha sonra protokol üyeleri şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Şehitliğin yeni hali ile kente yakışır bir duruma getirildiğini ifade eden Belediye Başkan Vekili Nurullah Cahan, "Ülkemizin bugüne gelmesinde şehitlerimizin yeri şüphesiz çok önemlidir. Bir karış vatan toprağının dahi bırakılmaması ve bizleri rahatça uyumamız için gözlerini dahi kırpmayan şehitlerimiz için ne yapsak azdır" dedi. Yapılan şehitliğin de bu bağlamda önemli olduğuna işaret eden Cahan, şehitliğin kentin sembol yapılarından birisi olacağına dikkat çekti. Gerek resmi, gerekse resmi olmayan tüm kurumların şehit yakınları için ne gerekiyorsa yapması gerektiğini dile getiren Cahan, " Şehitlerimizin emanetleri herkes için çok önemli bir yerde olmalıdır. Onlar şüphesiz hepimizin gururu ve onurudur. Bu nedenle kurumların ne fedakarlık gerekiyorsa şehit yakınları için seferber etmeleri şarttır" ifadesini kullandı.

Şehitlerin emanetlerine sahip çıkıldığını ve bu bağlamda güzel gelişmeler olduğunu kaydeden Cahan, "Şehitlerimiz bugünlerde olmamızın ve bu ülke topraklarının yegane yaşamasının en büyük sebebidir. Ülkemiz öyle bir ülkedir ki her karışı şehit kanları ile sulanmış ve bu mukaddes topraklar bu şekilde kazanılmıştır. Şüphesiz Çanakkale şehitlerimizi andığımız bu haftada, orada Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde şehit düşen her ırktan atamızı da unutmayacağız. Onlar olmasaydı bizler de bugün olmazdık. Bugüne dek bizlerin evlerinde rahatça uyumaları için gözleri hiç kırpmadan savaşan şehitlerimizin bizlerin hayatında önemli bir yeri vardır. Bugün yenilenen şehitlik de bizim şehitlerimize verdiğimiz önemin bir göstergesidir. İlimiz için sembol yerlerin arasına girecek şehitliğimiz her yönü ile güzelleşmiştir. Bizler bundan sonra da şehitlerimizin bize olan emanetlerine en iyi şekilde sahip çıkmaya devam edeceğiz. Onları daima başımızın üzerinde tutacağız. Bu hassasiyeti bizler gibi inanıyorum ki tüm herkes için geçerli olacaktır. Bu düşünceler Çanakkale'de şahadete eren şehitlerimizi ve bugüne dek bizler için seve seve canlarını vererek şahadete ulaşan şehitlerimizi minnetle anıyorum" dedi.

Törenin ardından program Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan etkinlik ile devam etti. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak Şehitliği Törenle Açıldı - Son Dakika


Advertisement