Uşak'ta İhracat Rakamları Düştü - Son Dakika
Yerel

Uşak'ta İhracat Rakamları Düştü

Uşak\'ta İhracat Rakamları Düştü

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı Mustafa Kuvvet, iş dünyasının belirsizlik ortamından olumsuz etkilendiğini belirtti.

15.08.2015 15:25

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı Mustafa Kuvvet, iş dünyasının belirsizlik ortamından olumsuz etkilendiğini belirtti.

İhracat rakamları ile ilgili gazetecilere değerlendirmede bulunan Kuvvet, Uşak'tan 30 ülkeye 23 farklı ürün ihraç edildiğini, 2014 yılının ilk 7 ayında 162 milyon 140 bin dolar olan kent ihracatının bu yılın aynı döneminde yüzde 24,40'lık düşüşle 122 milyon 659 bin dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi.

İhracattaki düşüşün kaygı verici olarak nitelendiren Kuvvet, iş dünyasının belirsizlik ortamından olumsuz etkilendiğini dile getirerek şunları söyledi:

"Son dönemde artan jeopolitik endişeler Türkiye'nin dış ticaret performansı açısından en önemli belirsizlik kaynağı. AB ekonomisindeki gelişmeler ihracatı olumlu etkilerken, ülkemizdeki siyasi belirsizlik ekonomiyi olumsuz etkiliyor. Bir an önce siyasi belirsizliğin son bulması tek isteğimiz. Ortadoğu'daki kaos, Rusya'daki ekonomik gelişmeler, Ukrayna'daki savaş ortamı özellikle ilimizi kötü etkiliyor. Uşaklı sanayiciler yeni pazarlar bulmak zorunda" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uşak'ta İhracat Rakamları Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement