Uygulamalı Eğitimde İşbirliği Protokolü - Son Dakika
Yerel

Uygulamalı Eğitimde İşbirliği Protokolü

Uygulamalı Eğitimde İşbirliği Protokolü

Mersin Teknopark ile Toros Üniversitesi arasında gerçekleştirilen ‘Uygulamalı Eğitim’de İşbirliği Protokolü’, Vali Özdemir Çakacak’ın da katıldığı törenle imzalandı.

13.12.2016 15:01

Mersin Teknopark ile Toros Üniversitesi arasında gerçekleştirilen 'Uygulamalı Eğitim'de İşbirliği Protokolü', Vali Özdemir Çakacak'ın da katıldığı törenle imzalandı.

İmza töreninde konuşan Çakacak, Teknopark'ın Mersin'de Ar-Ge ve inovasyon temelli projelerin üretilmesinde önemli fonksiyonlar yerine getirdiğini ve kentte yenilikçiliğin gelişiminde büyük pay sahibi olduğunu söyledi. Toros Üniversitesi'nin de Mersin'deki 3 güzide üniversiteden biri olduğunu belirten Vali Çakacak, üniversitenin geleceğimizin teminatı gençlerin çağın koşullarına uygun eğitim almaları konusunda üzerine düşen görevi büyük bir başarı ile yerine getirdiğini kaydetti.

" Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştiriyoruz"

2013 yılında Toros Üniversitesi öğrencilerinin Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren firmalarda çalışarak tecrübe kazanmasına olanak sağlayan bir işbirliği protokolü imzalandığını ve bu çerçevede hem öğrenciler açısından hem de üniversite ve teknopark açısından önemli kazanımlar sağlandığını hatırlatan Çakacak, "Bugün imzalanacak olan protokolle birlikte Teknopark ve Toros Üniversitesi arasında 2013 yılında başlayan işbirliği daha da önemli noktalara taşınacaktır. Öğrencilerimizin okulun son dönemini Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren firmalarda uygulamalı eğitim görerek tamamlayacaklardır. Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan bu uygulama ile üniversitemiz, teknoparkımız ve öğrencilerimiz çok önemli kazanımlar elde edecekler. Özellikle öğrencilerimiz Ar-Ge ve inovasyon temelinde üretim yapan firmalarda işbaşında eğitim alarak iş hayatını tanıyacak, bu sayede öğrencilerimizin kendilerine olan güvenleri artacak ve gençlerimiz geleceğe dönük kariyer planlarını bu doğrultuda çizeceklerdir" dedi.

"Böylesine projelerle hedeflerimize yürüyerek değil, koşarak ulaşacağız"

Sözlerini Ar-Ge ve inovasyonun ülkemizin 2023 yılı hedeflerine ulaşmasında büyük önem taşıdığının altını çizerek sürdüren Vali Çakacak, bu bağlamda Mersin

Teknopark'ın 2015 Yılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi'nde değerlendirmeye alınan 39 teknopark arasında 6. sıraya yerleşerek kendini ispat ettiğini belirtti. Çakacak, "Mersin Teknopark, Türkiye'deki teknoparklar arasında temayüz etmiş bir teknoparktır. İl olarak da üniversite-sanayi işbirliği konusunda çok zengin bir altyapımız var. Onun için üniversite-sanayi işbirliğini çok önemsiyoruz. Böylesine projelerle hedeflerimize yürüyerek değil, koşarak ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

Söz konusu işbirliğinin hem Mersin'de hem de ülkemizde Ar-Ge ve inovasyona dayalı teknolojik üretime büyük katkı sağlayacağını ifade eden Çakacak, bu tür projelerin her zaman destekçisi olmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Tören, Mersin Teknopark ve Toros Üniversitesi arasında kurulacak olan işbirliğinin esaslarını düzenleyen protokolün Toros Üniversitesi Rektörü Yüksel Özdemir ve Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz tarafından imzalanmasıyla sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uygulamalı Eğitimde İşbirliği Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement