Vali Aksoy'a, Türksoy'dan 20. Yıl Madalyası - Son Dakika
Yerel

Vali Aksoy'a, Türksoy'dan 20. Yıl Madalyası

Vali Aksoy\'a, Türksoy\'dan 20. Yıl Madalyası

Vali Hüseyin Aksoy'a, Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov tarafından TÜRKSOY'un 20. yıl madalyası takdim edildi.

16.12.2013 16:18

Vali Hüseyin Aksoy'a, Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov tarafından TÜRKSOY'un 20. yıl madalyası takdim edildi.

Valilik makamında yapılan ziyarete TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Purtaş katıldı.

Aksoy, burada yaptığı konuşmada, TÜRKSOY'un Samsun'da yapacağı faaliyetlere yardım etmeye devam edeceklerini belirtti.

Bir gazetecinin, "yapılan sanatsal etkinliklerin ne gibi katkılar sağladığını" sorması üzerine Aksoy, "Türk dünyasının bir araya gelmesinde TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov'un önemli katkıları var. Farklı noktalarda yapılan çalışmaların bir araya gelmesiyle, ülkelerin birbirlerini biraz daha yakından tanımaları, belirli alanlarda ortak faaliyette bulunmaları gibi birçok konuyu kapsıyor. Bir konserde farklı ülkelerden insanlar bir araya gelerek o eseri yorumlayabiliyorlar, bir anlamda iş birliğini de sağlıyor. En önemlisi Türk kültürünü, değerlerimizi dünyayla paylaşıyor" dedi.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ise yapılan etkinliklerin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Kaseinov, Aksoy'a TÜRKSOY'un 20. yılı nedeniyle onur madalyası takdim etti. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Aksoy'a, Türksoy'dan 20. Yıl Madalyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement