Vali Çakacak, KKTC Konsolosu İnanıroğlu'nu Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Vali Çakacak, KKTC Konsolosu İnanıroğlu'nu Ziyaret Etti

Vali Çakacak, KKTC Konsolosu İnanıroğlu\'nu Ziyaret Etti

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kuruluşunun 33. yıl dönümü dolayısıyla KKTC Mersin Konsolosluğunu ziyaret etti.

16.11.2016 10:21

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kuruluşunun 33. yıl dönümü dolayısıyla KKTC Mersin Konsolosluğunu ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Vali Özdemir Çakacak'a, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, İl Jandarma Komutanı Hüseyin Kanat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, askeri erkan ve Kıbrıs gazileri de eşlik etti. Ziyarette konuşan Vali Çakacak, KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu'nu tebrik ederek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve vatandaşlarının her zaman ve her koşulda Kıbrıslı Türklerin haklı mücadelelerinin arkasında olacağını söyledi.

Eşit haklara sahip bir Kıbrıs'ın Kıbrıslı Türklerin en tabii hakkı olduğunu belirten Çakacak, Kıbrıs Barış Harekatı'nda ve Kıbrıs'ın kuruluşunda Mersin'in apayrı bir yere sahip olduğuna dikkat çekerek, "Öyle ki Mersin 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatı'na lojistik üs olarak destek vermiş, sonraki zamanlarda da Kıbrıs'ın dünyaya açılan kapısı olmuştur. Bu nedenle Mersin'in Kıbrıs için önemli olduğu gibi Kıbrıs'ın da Mersinlilerin gönlünde apayrı bir yeri vardır" dedi.

Konsolos Ayşen Volkan İnanıroğlu ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin destekleriyle kendilerini çok daha güçlü hissettiklerini belirterek, Vali Çakacak'ın böyle anlamlı bir günde gerçekleştirdiği ziyaretten büyük onur duyduklarını kaydetti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Çakacak, KKTC Konsolosu İnanıroğlu'nu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement