Vali Güzeloğlu Aydıncık'ta - Son Dakika
Yerel

Vali Güzeloğlu Aydıncık'ta

Vali Güzeloğlu Aydıncık\'ta

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Aydıncık'ın sahip olduğu doğal ve tarihi güzelliklerinin turizm boyutunda değerlendirileceğini belirterek, "Aydıncık, çok kısa bir süre içerisinde tamamlanacak ulaşım bağlantıları ile yalnız Mersin'in değil"...

28.03.2012 17:31

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Aydıncık'ın sahip olduğu doğal ve tarihi güzelliklerinin turizm boyutunda değerlendirileceğini belirterek, "Aydıncık, çok kısa bir süre içerisinde tamamlanacak ulaşım bağlantıları ile yalnız Mersin'in değil aynı zamanda Türkiye'nin de önemli bir yerleşim ve turizm merkezi olacak" dedi.

İlçe ziyaretleri kapsamında Aydıncık'ı ziyaret eden Güzeloğlu, burada coşkulu bir şekilde karşılandı. Eşi Ayşe Güzeloğlu'nun da eşlik ettiği ziyarette, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vedat Güngör, MESOB Başkanı Talat Dinçer ile il müdürleri de hazır bulundu. İlçe Kaymakamı Özgür Körükçü başkanlığındaki ilçe protokolü tarafından karşılanan Güzeloğlu, Kaymakam Körükçü tarafından hükümet binasında bir brifing verildi.

İlçenin tüm mahalle ve köy muhtarlarının da hazır bulunduğu ziyarette Güzeloğlu, Aydıncık'ı güç birliği ile tüm altyapılarını yeniden düzenleyerek geleceğe hazırlayacaklarını kaydetti. Güzeloğlu, "El birliği ve güç birliği ile hiç biri mesele çözümsüz kalmaz" dedi. Turizm sektörünün çok boyutluluğuna dikkat çeken Güzeloğlu, çok yakında tamamlanacak ulaşım bağlantıları ile Aydıncık'ın da Mersin'de yaşanan değişim ve dönüşüme dahil olacağını belirtti. Kamu olarak vatandaş odaklı bir hizmeti en efektif bir şekilde sunacaklarının altını çizen Güzeloğlu, "Türkiye, büyük bir kalkınma sürecini yaşıyor. Dünya çapında bir büyük başarının ülkesiyiz. Dünyanın yaşadığı ekonomik krizlere rağmen Türkiye büyümesini istikrarlı bir şekilde sürdürüyor. Yatırımlar ve büyük projeler devam ediyor. Mersin'de bu süreçte Türkiye'ye katkı koyan illerin başında geliyor. Bu bağlamda, Mersin'in her ilçesinin buna katkı vermesi ve bundan olumlu anlamda etkilenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Tarımsal ekonominin artık ilçede daha hızlı bir şekilde hayata geçirileceğini kaydeden Güzeloğlu, "Tarımsal anlamda pazarın ihtiyaçları ekonomik ve rasyonel olarak düşünülerek tüketiciye sunulması sağlanacak. Kaynaklar ve imkanlar var. Yeter ki doğru projeler üretilsin. Başkanlığını yürüttüğüm Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) hibe olarak çok ciddi bir kaynak aktarıyor" şeklinde konuştu. Aydıncık'ın yeni dönemde ÇKA'ya daha fazla hibe destek başvurusu yapması gerektiğini vurgulayan Güzeloğlu, "Aydıncık'ın kalkınması için ÇKA'dan ek puan ve hibe desteği ayırdık. Lütfen hepiniz proje sayılarınız arttırın" dedi.

Daha sonra Aydıncık Belediyesi'ni de ziyaret eden Güzeloğlu'na, Belediye Başkanı Ferat Aktan tarafından bilgilendirme yapıldı. Güzeloğlu, buradaki konuşmasında, artık mesai saatlerinin dışına çıkılarak ilçenin tüm dinamikleri tarafından hızlı ve ortak bir çalışmanın sergilenmesi gerektiğini sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Güzeloğlu Aydıncık'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement