Vali Öztürk İbradı İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Vali Öztürk İbradı İlçesini Ziyaret Etti

Vali Öztürk İbradı İlçesini Ziyaret Etti

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, İbradı ilçesini ziyaret etti.

09.10.2013 11:06

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, İbradı ilçesini ziyaret etti.

Vali Öztürk'e İbradı ziyaretinde İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, İl Mili Eğitim Müdür Osman Nuri Gülay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Karaçay, İl sağlık Müdürü Adem Bilgin, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı eşlik etti.

Vali Öztürk İbradı'ya gelişinde Hükümet Konağı önünde Kaymakam Zerrin Çay Beşikçi ve ilçe protokolü tarafından karşılandı. Vali Sebahttin Öztürk, kamu kurumları amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve İbradılılarla Kaymakamlık toplantı salonunda İlçe Değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda Kaymakam Zerrin Çay Beşikçi'nin brifinginin ardından konuşan Vali Öztürk, "İbradı'da 3 bine yakın nüfus var. Benim kendi beldem de aşağı yukarı bu kadar nüfusa sahip. Çok iyi bildiğim bir kültür. Dolayısıyla göçün nelere sebep olduğunu biliyorum. Çok fazla bir eğitim problemi yok. Sağlıkta da bir doktor ve bir hizmetli ihtiyacı için çare düşünülecek" dedi.

Tarihi ve kültürel mirasa sahip olan İbradı'nın Osmanlı döneminde de gerek Evliya Çelebi ve gerek diğer kaynaklarda kültür ve irfan yuvası olduğunun bilindiğini kaydeden Vali Öztürk, ilçeden geçecek Antalya- Konya karayolun buralara canlılık getireceğini söyledi. Kültür, turizm ve tanıtımın İbradı'ya çok şey kazandırabileceğine işaret eden Vali Öztürk, "134 tescilli sivil mimarlık eserinin varlığı bir servettir. Bunun kadrini kıymetini bilmek lazım" diye konuştu. Vali Öztürk Altınbeşik Mağarası'nın ayrı bir değer olduğunu dile getirerek, "Bunun üzerinde de hem siz hem biz tanıtım olarak duruyoruz, duracağız" dedi. İlçe Değerlendirme Toplantısı belediye başkanları, muhtarlar ve İbradılı vatandaşların çeşitli konulara ilişkin sorunları dile getirmeleriyle sona erdi.

İlçe Değerlendirme Toplantısı'nın ardından beraberindekilerle makama geçen Vali Öztürk burada bir süre Kaymakam Beşikçi ile görüştü.

Ormana beldesindeki Kültür Evi'nde incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi alan Vali Sebahattin Öztürk, Altınbeşik Mağarası'nı da gezdikten sonra İbradı'dan ayrıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Öztürk İbradı İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement