Eskişehir Valisi Tuna'nın Almanya Temasları - Son Dakika
Yerel

Eskişehir Valisi Tuna'nın Almanya Temasları

Eskişehir Valisi Tuna\'nın Almanya Temasları

Eskişehir Valisi Tuna, Eskişehir 2013 TDKB Ajansı'nın da stant açtığı Duisburg kitap fuarına katılmak üzere gittiği Almanya'ya gitti.

02.01.2014 18:10  Güncelleme: 11:59

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın da stant açtığı Duisburg kitap fuarına katılmak üzere gittiği Almanya'nın Köln şehrinde, çeşitli resmi ziyaretlerde bulundu.

Eskişehir 2013 TDKB Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre  Vali Tuna, Köln şehrinde bulunan Avrupa Türk Demokratlar Birliği Genel Başkanı Süleyman Çevik ve Genel Sekreteri Metin İlhan'ı genel merkez binasında ziyaret ederek, buradaki Türk vatandaşlarla bir araya geldi.

Ziyaretle ilgili düşüncelerini ifade eden Tuna, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'den selam getirdiğini belirterek, TDKB Ajansı tarafından yapılan etkinlikleri anlattı.

Vali Tuna, sanat, bilim, kültür ve sportif alanlarda birçok projeyi başarıyla gerçekleştirdiklerini aktararak, Eskişehir olarak, Türk dünyasını bir araya getirmek için ulusal ve uluslararası çok önemli projelere imza attıklarını kaydetti.

Türkvizyon gibi kendileri için çok önemli organizasyonu başarılı bir şekilde hayata geçirdiklerini açıklayan Tuna, "Dilde, Fikirde, İşte Birlik" sloganıyla tüm dünyaya mesaj vermek istediklerini, bu anlamda Eskişehir 2013 TDKB ana teması olan "Göç"le ilgili bazı projelerinin olduğunu,  Batı Avrupalı Türklere yönelik, "Bilekten Yüreğe Göç" adlı bir proje üzerinde çalıştıklarını da bildirdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Çevik ise, Demokratlar Birliği olarak, 12 ülkede teşkilatlanmaya yönelik çalıştıklarını  ve Avrupa'da yaşayan Türkleri her alanda temsil etmeye yönelik faaliyetleri başarıyla yürüttüklerini belirtti.

Duisburg Kitap Fuarı

Ajans tarafından kalıcı eserler kapsamında yayımlanan kültürel içerikli kitaplar ve dergilerin yeraldığı fuarda ayrıca Eskişehir'in tarihi ve turistlik yerleri ile lüle taşından yapılan sanat eserlerinin görevliler tarafından tanıtıldığı ve standın ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüğü kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir Valisi Tuna'nın Almanya Temasları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement