Varto'da Kosgeb Girişimcilik Kursuna Rekor Başvuru - Son Dakika
Yerel

Varto'da Kosgeb Girişimcilik Kursuna Rekor Başvuru

Varto\'da Kosgeb Girişimcilik Kursuna Rekor Başvuru

Muş'un Varto ilçesinde, 100 kişinin alınacağı KOSGEB girişimcilik kursuna 258 kişi müracaat etmesi sonucu adayların belirlenmesi için bir toplantı düzenlendi.

27.12.2012 16:14

Muş'un Varto ilçesinde, 100 kişinin alınacağı KOSGEB girişimcilik kursuna 258 kişi müracaat etmesi sonucu adayların belirlenmesi için bir toplantı düzenlendi.

Varto Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü salonunda yapılan KOSGEB Girişimcilik Kursu müracaatlarını değerlendirme toplantısına, KOSGEB Muş İl Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Sabri Aslan, İş Kur Muş İl Şube Müdürü Erkan Akın, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gıyasettin Aydemir ile kursiyerler katıldı.

Konu ile ilgili olarak İHA muhabirine açıklamalarda bulunan KOSGEB Muş il Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Sabri Aslan, "Muş İş Kur Müdürlüğümüz ile birlikte protokol yapmış bulunmaktayız. İş Kur Müdürlüğümüz test sonucu ile mülakat yapacak. Kursa tabii tutulacaklar KOSGEB'e gelecekler. KOSGEB de sertifika karşılığında iş yeri açacak ola kursiyerlere 300 bin lira hibe veya 70 bin lira kredi verecek. Mevcut olan iş yerlerine böyle bir imkan tanımıyor. Ancak yeniden bir iş yerinin açılması gerekiyor. Bunun sonundaki içerikler farklıdır. Ayrıca işletme makine temini ve giderleri de bunların içindedir. İş yapabilecek kursiyerlere KOSGEB destek sağlayacaktır. İş Kur ve KOSGEB'in açacağı girişimcilik kursuna devam mecburiyeti vardır. Bir gün kursa gelemeyenler kurstan ihraç edilecek ve kursa tabii olacaklar mesaj yoluyla daha sonra bilgilendirilecekler" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Varto'da Kosgeb Girişimcilik Kursuna Rekor Başvuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement