Vedaş 2014 Yılının İlk Toplantısı'nı Hakkari'de Yaptı - Son Dakika
Yerel

Vedaş 2014 Yılının İlk Toplantısı'nı Hakkari'de Yaptı

Vedaş 2014 Yılının İlk Toplantısı\'nı Hakkari\'de Yaptı

HAKKARİ (İHA) – Vangölü Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (VEDAŞ) Genel Müdürlüğü, 2014 yılının ilk İl Koordinasyon Toplantısı’nı Hakkari’de yaptı.

08.02.2014 15:23

HAKKARİ (İHA) – Vangölü Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (VEDAŞ) Genel Müdürlüğü, 2014 yılının ilk İl Koordinasyon Toplantısı'nı Hakkari'de yaptı.

Hakkari'deki bir otelde VEDAŞ Genel Müdürü Osman Akyol başkanlığında yapılan toplantıya Hakkari, Van, Bitlis ve Muş illerinde gelen kurum müdürleri katıldı. Toplantı öncesi basın mensupların açıklamada bulunan VEDAŞ Genel Müdürü Osman Akyol, VEDAŞ Genel Müdürlüğü olarak şirketlerinin genel ve bölgenin genel sorunlarının değerlendirilmesi için belirli illerde koordinasyon toplantıları düzenlediklerini söyledi. Akyol, "2014 yılının ilk koordinasyon toplantısını Hakkari'de yapmaya karar verdik. Diğer illere oranla Hakkari'nin sorunları daha fazla olduğu gerçeği vardır. Ondan hareketle toplantımızı il dışındaki arkadaşlarımızın katılımıyla Hakkari'de yaptık. Burada Hakkari'nin ve şirketin genel sorunlarını teker teker değerlendirip çözüm yolları arayacağız. Burada aldığımız kararlar doğrultusunda şirketin sorumluluk sahası içersindeki sorunları çözmeye çalışacağız. Hakkari'nin kendine göre sorunları vardır, bu sorunlar bize de sık sık dile getiriliyor" dedi.

Yüksekova ilçesinin elektrik konusunda büyük sorunları olduğunu ifade eden Akyol, Yüksekova 154 kilovat trafo merkezine olan uzaklığından dolayı büyük gelirim düşüklüğü sorunu yaşıyor. Bu sorunla ilgili dağıtım şirketi olarak yapabileceğimiz neyse onları yapmaya çalıştık. Yapabileceğimiz ilk etapta en seri olarak reaktif enerjinin ortadan kaldırılması adına yani hatlardaki kapasite kullanımda arttırma adına kapasite montajı yapıldı. Bunun sayesinde gelirimde ortamla yaklaşık 5 kilovatlık bir artış kaydedildi. Bu da elbette yeterli değil, ama bu saatte trafo merkezine olan uzaklık değil ayrıca Yüksekova bölgesinde normal zamanda kullanılan elektriğin yaklaşık 2, 3 katına ulaşan bir enerji tüketim talebi ortaya çıkıyor. Özellikle kış aylarında havaların soğumasıyla birlikte bundan Yüksekova olduğu gibi şirketimizde zarar görüyor. Bu zararı önlemek için şirket müdürlerimiz, STK temsilcileri, belediye ve ilin mülki amirleri ile toplantılar yaparak vatandaşları bu konuda bilgilendirmeye çalışarak enerji tasarrufu konularını ele aldılar. Bu konuda başarı sağlandığı günler oldu, ama olmayan günler de oldu. Hakkari merkezdeki en büyük sorun ise Yüksekova'daki enerji talebinin çok fazla olmasından ve kaçak enerjinin fazla olmasından kaynaklanıyor. Buradaki arkadaşlara kaçağın üzerinden durmaktansa vatandaşın kullandığı elektrik tüketicilerinin yüzde 50'sinin devre dışı etmesi halinde bu sorunun çözülebileceğini söyledim. Özellikle kış aylarında aşırı yüklemeden dolayı trafolar kendi kendine devre dışı kalıyor. Bu yüzden çok sayıda elektrik arızaları ve kesitliler meydana geldi. Bu konu vatandaşı rahatsız ettiği için dolayısıyla bizi de rahatsız etti. Bunun önüne geçmek için vatandaşları elektrik tasarrufu konusunda bilgilendirme çalışmalarımız devam edecektir" dedi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vedaş 2014 Yılının İlk Toplantısı'nı Hakkari'de Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement