Yemin Eden Engellilere Askerden Ayakta Alkış - Son Dakika
Yerel

Yemin Eden Engellilere Askerden Ayakta Alkış

Yemin Eden Engellilere Askerden Ayakta Alkış

Amasya'da "Temsili Askerlik" uygulaması kapsamında 15 engelli, bir günlüğüne vatani görev yapmanın mutluluğunu yaşadı.

10.05.2013 15:42

Amasya'da "Temsili Askerlik" uygulaması kapsamında 15 engelli, bir günlüğüne vatani görev yapmanın mutluluğunu yaşadı. Tören geçişinde Vali A. Celil Öz ile Tugay Komutanı Tuğgeneral M. Haluk Yıldızdan ve katılımcıları selamlayan engelliler askerler, birlikteki diğer askerler tarafından da ayakta alkışlandı.

"10-16 Mayıs Engelliler Haftası" kapsamında 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na gelen engellilere temel askerlik eğitimi verildi. Ardından düzenlenen törende Vali Öz ile birlikte askerlere terhis belgelerini veren Tuğgeneral Yıldızdan, her Türk genci ve ailesinin askerliği bir onur olarak kabul etmekte olduğunu anımsatıp engelli askerlerin ve ailelerinin de bu mutluluğu kendileriyle birlikte yaşadıklarını söyledi.

Aydınca beldesinden törene davet edilen evli ve 2 çocuk babası Mehmet Koç, kolundaki engeli nedeniyle askere alınmadığını ve bu zamana içinde burukluk yaşadığını anımsattı. Koç, arkadaşları ve askerlerle birlikte karavana yemekten mutluluk yaşadığını dile getirdi.

22 yaşındaki oğlu doğuştan spastik engelli Erdi için 2 yıl önce evlerine askerlik yoklaması tebligatının gelmesini üzüntüyle karşıladıklarını ve durumu askeri yetkililere bildirdiklerini anlatan anne Ayşe Abacı, "Dernek yetkilileri bizi aradılar ve oğlumu bir günlük askerlik yapmaya davet ettiler. Akşamleyin ellerine kına yaktık. Oğlum çok mutlu oldu. Bugün onun en onurlu ve en mutlu günü" dedi.

Engelli aracı almak için bir süredir mavi kapak topladığını anımsatan Amasya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çalışan baba Murat Abacı da, "Oğlum Erdi yatalak olduğu için tekerlekli sandalye kullanamıyor. Engellilerin ve ailelerinin çektiği sıkıntıyı iyi bilirim. Diğer engellilere faydam olması için kapak topluyorum" diye konuştu.

Törenin sonunda yetkililer, engelli askerler ve aileleri çorba, etli pilav, börek ve tatlıdan oluşan asker karavanasından yediler. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yemin Eden Engellilere Askerden Ayakta Alkış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement