Yeni Ticaret Yasası Mmo'da Tartışıldı - Son Dakika
Yerel

Yeni Ticaret Yasası Mmo'da Tartışıldı

Yeni Ticaret Yasası Mmo\'da Tartışıldı

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi'nde Yeni Ticaret Yasasının İş Hayatına Getirdikleri konulu bir seminer düzenlendi.

05.04.2012 15:21

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi'nde Yeni Ticaret Yasasının İş Hayatına Getirdikleri konulu bir seminer düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Mustafa Erdem Can'ın sunumunu yaptığı seminerde konuşan MMO Şube Başkanı Hüseyin Barut, Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun 1 Temmuz 2012'de yürürlüğe girmesiyle ticari yaşamda ciddi değişiklikler olacağını belirterek, çok sayıda sektörde faaliyet gösteren üyelerini bu konuda bilgilendirmek istediklerini söyledi. Barut, yeni ticaret kanununun, küçük ve orta ölçekli şirketler ve anonim şirketlerin ticari yaşamına getireceği düzenlemelerin güvenilirlik niteliklerini tam karşılaması gerektiğini belirtti.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Erdem Can ise, yeni ticaret yasasının birçok yük ve yaptırım getirdiğini vurguladı. Can,

"Türk Ticaret Kanunu 1956'dan bu yana ilk kez köklü bir değişiklik yaşıyor. Bir kanun değiştiriliyorsa ticaret hayatına cevap vermek zorundadır. Bunun yanında yasanın önemli bir artısı olarak şunu da söyleyebiliriz. Türkiye'de 400 bin anonim şirket var. Bu şirketlerin finansları bağımsız şirketler tarafından incelecek ve usulsüzlüklerin önüne geçilecek. Tabi yasa sadece şirketleri kapsamamalı devletin vergisini tam ve eksiksiz eşitlikçi bir şekilde alması için de yenilikler yapılmalıdır" dedi.

Türk Ticaret Kanunu'nun yeniliklerinin dünya ile entegrasyonda önemli adımlar attıracağını da sözlerine ekleyen Can, "Kanunun olumlu yönlerini de düşünmeliyiz. Özellikle muhasebesel boyutta şirketlerin eksik tarafları ortaya çıkacak ve tamamlanmasına fayda sağlayacaktır. Dünya'da kullanılan bir muhasebe sistemine artık Türkiye de geçecek. Bu uyum için gereklidir" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Ticaret Yasası Mmo'da Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement