Yenişehir'de Ekipler Dilencilere Karşı Harekete Geçti - Son Dakika
Yerel

Yenişehir'de Ekipler Dilencilere Karşı Harekete Geçti

Yenişehir\'de Ekipler Dilencilere Karşı Harekete Geçti

Mersin’in merkez Yenişehir İlçe Dilencilikle Mücadele Ekibi, ilçede dilenciliğin önlenmesi amacıyla harekete geçti.

16.08.2014 10:53

Mersin'in merkez Yenişehir İlçe Dilencilikle Mücadele Ekibi, ilçede dilenciliğin önlenmesi amacıyla harekete geçti. İlçede takviye ekipler oluşturulmasına karar verilirken, dilencilerin yoğun olarak bulundukları noktalarda denetimler artırıldı.

Yenişehir Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun talimatıyla oluşturulan "Yenişehir İlçe Dilencilikle Mücadele Ekibi" ile toplantı yaptı. Yenişehir Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden ekipte yer alan görevlilerin katıldığı toplantıda bir dizi karar alındı.

Toplantıda, Yenişehir sınırları içinde dilencilik yapan kişilerin genellikle diğer merkez ilçelerde ikamet ettiklerinin belirlendiği, 51 dilencinin tespitinin yapıldığı, bunlardan yalnızca 2 kişinin Suriyeli olduğu aktarıldı. Ekiplerin, dilencilik faaliyetlerinin daha çok 10.00-20.00 saatleri arasında yapıldığı, dilencilerin öğlen ve ikindi saatlerinde belli camilerde dilendikleri, akşam saatlerinde ana arterlerde ve ışıklandırmanın olduğu yerlerde yapıldığının tespit edildiği dile getirilen toplantıda, ekipte görevli personelin dilencilik faaliyetlerinin daha çok yapıldığı 10.00-20.00 saatleri arasında denetleme yapılmasına karar verildi. Toplantıda ayrıca, "Cuma günlerinde ilçedeki Göçmen, 45 Evler, İnönü, Hz. Osman camilerinde de artış gösteren dilencilik faaliyetleri için normal çalışan ekibin dışında Yenişehir Belediyesi'nce zabıtadan oluşan 'takviye ekipler' oluşturulmasına, yakalanan ve özellikle kimliği olmayan dilencilerin ilçe emniyet görevlilerince karakola davet edilerek, ilgili mevzuatlar çerçevesinde kimlik tespitlerinin yapılmasına, çocukları ile dilencilik yapanların kendilerinin kimlik bilgileri ve istismar edilen çocuğun kimlik bilgileri ve adreslerini tespit ederek İlçe Emniyet Müdürlüğünce, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bildirilmesine, ilçede ikamet eden dilencilik yapanlara yardım edilmek üzere; Yenişehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yönlendirilmesi, diğer merkez ilçelerden gelen dilencilerin ikamet ettikleri İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yönlendirilmesi ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dilencilik yapanlara sosyal yardım yapılarak dilencilik yapmalarının önlenmeye çalışılmasına" karar verildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenişehir'de Ekipler Dilencilere Karşı Harekete Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement