Yıldırım Kaynaklı Yangınlara Dikkat! - Son Dakika
Yerel

Yıldırım Kaynaklı Yangınlara Dikkat!

Yıldırım Kaynaklı Yangınlara Dikkat!

Gazipaşa Orman İşletme Müdürü, hava şartları nedeniyle yıldırım kaynaklı orman yangınlara karşı tüm ekipleri teyakkuza geçirdi.

24.12.2012 11:02  Güncelleme: 11:01

Foto: Park ve yeşil alanların açılışından

===

Yıldırım kaynaklı yangınlara dikkat!

GAZİPAŞA Orman İşletme Müdürü Halil Kısacık, kış aylarında hava şartları nedeniyle yıldırım kaynaklı orman yangınlara karşı tüm ekipler teyakkuza geçirdi. Yangınlara zamanında yapılan müdahalenin yüzlerce dekar ormanı kurtardığını kaydeden Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Halik Kısacık, hava şartları nedeniyle meydana gelen yıldırım kaynaklı yangınlar pek çok alanın zarar görmesine neden olduğunu söyledi.

Orman yangınlarına zamanında müdahale etmenin çok önemli olduğunu kaydeden Kısacık, "Yangınların zamanında bildirilmesi ve gerekli müdahalenin yapılması çok önemli. Halkımız 7 gün 24 saat ücretsiz hizmet veren 'Alo 177' orman yangını ihbar hattını arayarak ihbarda bulunabilir" dedi. Gazipaşa'da 2012 yılında 14 orman yangını ve 33 orman dışı yangın olmak üzere toplam 47 yangın olayına müdahale ettiklerini bildiren Kısacık, yangınlarda 21 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü söyledi.

Yıl boyunca 11 arazöz, 2 tanker ve 112 personelle yangınlara müdahale ettiklerini kaydeden Kısacık, Gazipaşa halkının orman yangınlarına karşı duyarlılığının en üst seviyede olduğunu söyledi. Yangının başlangıcından itibaren vatandaşların yangına kendi çabalarıyla müdahale etmesinin işlerini kolaylaştırdığını belirten Kısacık, erken müdahalenin yangının büyümesini önlediğini söyledi.

Yangın söndürme esnasında halkın büyük bir duyarlılık göstererek ekiplerin yangın yerine ulaşmasını beklemeden müdahaleyi kendilerinin yaptığını anlatan Kısacık, "Bu da ekiplerimizin işini kolaylaştırıyor. Sizlerin aracılığı ile orman yangınları konusunda desteklerini esirgemeyen başta Gazipaşa Kaymakamlığı'na, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, muhtarlarımıza ve ilçe halkımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Orman İşletme Müdürü Halil Kısacık, orman yangın resim

===

Jandarmadan şiddete geçit yok

ISPARTA İl Jandarma Komutanlığı ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik yürütülecek 'Başbaşa Hayat' projesini başlattı. Valilik Gül Toplantı Salonu'nda Vali Yardımcısı Kadri Canan başkanlığında İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, SDÜ Kadın Sorunlarını Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ersin Uskun ve ilgili daire temsilcilerinin katılımıyla projenin tanıtımı yapılarak hayata geçirildi.

Vali Yardımcısı Canan, son yıllarda toplumda kadına karşı şiddet konusunda duyarlılığın arttığını belirterek, duyarlı olan herkesin bu çalışmada yer alabileceğini belirtti. Türkiye'nin sosyal, ekonomik, kültürel yönden çağdaş uygarlık seviyesini yakalamak için çaba sarf eden bir devlet olduğunu kaydeden Canan, "Bu doğrultuda asla taviz vermediğimiz kadına şiddet konusunda duyarlılığın ve farkındalığın arttığını görüyoruz" dedi.

Hükümetlerinde buna uygun politikalar geliştirdiğini, kanunların değiştiğini aktaran Canan, buna paralel olarak da illerde çalışmaların arttığını söyledi. Üniversite, baro, aile ve sosyal politikalar müdürlüğünün de projenin paydaşları olarak katkı sağladığına dikkati çeken Canan, "Biz bu çalışmaya duyarlı olan herkesin katılabileceğini belirtmek istiyoruz. Jandarma, bu destekle kadına şiddet konusunda farkındalık yaratmak, duyarlılık ve bilinçlenme oluşturmak amacıyla çalışma başlatacak" dedi.

SAHADA ÇALIŞMAYI YÜRÜTMEK İSTİYORUZ

İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan ise çalışmanın bir sonraki ayağının bizzat alanda tarama faaliyetleriyle devam edeceğini belirtti. Kadına şiddet konusunda asla taviz vermeyeceklerini ifade eden Uyan, "Bizim amacımız sahaya çıkarak icraat yapmaktır. Bu konuyu daha çok masa başında oturarak değil, ayağımız bizzat araziye değerek yürütelim istiyoruz. Çünkü istatistiklere baktığımızda bölgemizde bir şiddetin varlığını görüyoruz" dedi.

Şiddetin gün için kayıtlara da yansıdığını anlatan Uyan, "Yani günde 8-10 olay oluyor, bunun içinde 1 olayımız kadına yönelik şiddet kapsamına giriyor. Bu konuda ilgili kurum ve kuruluşlardan destek istiyoruz. Yani bu projeyi beraberce yürütmek istiyoruz" dedi. Konuşmalardan sonra jandarma sorumluluk sahası içinde kadına yönelik şiddet olaylarıyla ilgili olarak İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü J. Yarbay Galip Gümüş tarafından 'Başbaşa Hayat Projesi'nin sunumu yapıldı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Toplantı fotoları

===

Demre'ye modern pazar

DEMRE Belediyesi tarafından ilçeye modern kapalı pazar yaptırılıyor. Demre Belediyesi tarafından ihalesi yapılan kapalı pazarın inşaatına başlanıldı. 4 bin metrekare kapalı alana sahip kapalı pazarda, her biri 29 metrekare büyüklükte 42 dükkan yer alacak. Bu kapalı alanda zabıta bürosu, modern tuvaletler de yer alacak. Cuma günleri pazar kurulacak olan kapalı pazar, diğer günler otopark olarak kullanılacak. Kapalı pazar 1,5 milyon liraya mal olacak.

Belediye Başkanı Süleyman Topçu, 30 Nisan 2013'te tamamlanacak pazarın Demre'nin önemli bir eksikliğini gidereceğini kaydetti. Esnafın ve halkın yağmurdan, çamurdan kurtulacağını kaydeden Başkan Topçu, "Pazarda 42 sabit dükkan olacağı için burada her gün sebze meyve satılabilecek. Dükkanların dışındaki kapalı alan cuma günü hariç otopark olarak kullanılacak. Ayrıca eski açık pazar alanı da otoparka dönüştürülecek. Çarşı içindeki park kirliliği giderilecek" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Pazar yerinden

===

Hayat Eczanesi açıldı

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde Hayat Eczanesi törenle hizmete açıldı. Eczacı Mustafa Eser tarafından açılan Hayat Eczanesi'nin kurdelesini Kaymakam Selami Kapankaya kesti. Açılışa Kaş Belediye Başkanı Vekili Birol Engin, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, CHP İlçe Başkanı Süleyman Özer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakam Kapankaya, Kaş'a her açılan yeni işletmenin Kaş'a katkı, iş, AŞ ve hizmet olarak döndüğünü söyledi. Yeni işyerleri vatandaşlar kadar yöneticileri de mutlu ettiğini anlatan Kaymakam Kapankaya, "Bir iş kolundaki iş yerlerinin çokluğu, tatlı bir rekabet ortamı içinde hizmette kaliteyi artırır. Kaş'ın 7'nci eczanesinin hayırlı olmasını, iyi hizmet vermesini diliyorum" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Açılıştan

===

Fırıncılara hijyen eğitimi

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde fırıncılara ve unlu mamuller satan esnafa yönelik hijyen semineri düzenlendi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kaş Esnaf Odası tarafından Belediye Kültür Salonu'nda düzenlenen seminerde fırıncı ve esnafa 'kriterlere uygun ekmek ve gıda üretimi, ekmek türleri, yeni tebliğler, gıda ve personel temizliği gibi konularda bilgi verildi.

Toplantıya Kaş Belediye Başkan Vekili Birol Engin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gökhan Göktaş, Kaş Esnaf Odası Başkanı Gürol Gülşen, fırıncılar ve ekmek satışı yapan esnaf katıldı. Toplantıda konuşan Göktaş, ilçede 14 fırının hizmet verdiğini söyledi. Fırınların 53 kez denetlendiğini aktaran Göktaş, 4 fırına ceza yazıldığını kaydetti. Amaçlarının ceza kesmek değil toplumun temel besin maddesi olan ekmeğin sağlıklı olarak üretimini sağlamak olduğunu kaydeden Göktaş, esnafa uyarıda bulundu.

Ekmek üreten ve satan esnafın kurallara uyduğu zaman hiçbir sorunun kalmayacağını anlatan Göktaş, "İnsanlara kaliteli ve sağlıklı ekmek ulaştırmak için çabalıyoruz. Bugünkü eğitimin amacı bu" dedi.

Açılış konuşmasının ardından İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden mühendisler Ufuk Tarım, Hakan Utku Gölgen ve Murat Kara tarafından esnafa slaytlar eşliğinde eğitim verildi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Eğitimden

===

SYDV mütevelli heyeti seçildi

GAZİPAŞA Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyetine muhtar seçimleri yapıldı. Gazipaşa SYDV mütevelli heyeti muhtar üyelerinin belirlenmesi amacıyla Öğretmenevi toplantı salonunda seçim yapıldı. Vakıf Müdürü Pınar Büyükakça'nın başkanlık ettiği seçimde mahalle muhtarları adına Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mehmet Yıldız, köy muhtarları adına Yeşilyurt Köyü Muhtarı Mustafa Ateş oy birliği ile mütevelli heyetine girmeye hak kazandı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Muhtarlar toplantı, heyete seçilen muhtarlar Mustafa Ateş ve Mehmet Yıldız - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Yıldırım Kaynaklı Yangınlara Dikkat! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement