Yörüklerin İftar Sofrası Binleri Buluşturdu - Son Dakika
Yerel

Yörüklerin İftar Sofrası Binleri Buluşturdu

Yörüklerin İftar Sofrası Binleri Buluşturdu

Yenipazar ve Karaçakal Yörükleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen geleneksel iftar sofrası toplumun farklı kesimlerinde binlerce kişiyi bir araya getirdi.

28.07.2012 10:42

Yenipazar ve Karaçakal Yörükleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen geleneksel iftar sofrası toplumun farklı kesimlerinde binlerce kişiyi bir araya getirdi.

Yörüklerin 'Halil İbrahim sofrası' adını verdiği geleneksel iftar yemeğindedualar okundu, iftarın ardından toplu Teravih Namazı kılındı. Yenipazar ve Karaçakal Yörükleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği binası önündeki caddede kurulan metrelerce uzunluğundaki iftar sofrasına Yenipazar Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Semiha Öyüş, Yenipazar Belediye Başkanı M. Yüsran Erden, Ak Parti Kadın Kolları Aydın İl Başkanı Demet Pilevneli, AK Parti Yenipazar İlçe Başkanı Ünal Sarıoğlu, Yenipazar CHP İlçe Başkanı Mehmet Özkan, Yenipazar CHP İl Genel Meclis üyesi Turan Türkmen, Dalama Belediye Başkanı Nihat Aktakka, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Nazilli Devlet Hastanesi Müdürü Ramazan Özsoy ve çok sayıda davetlinin yanı sıra binlerce Yörük katıldı.

Yenipazar'ın yanı sıra Aydın'ın birçok yerinden davetlilerin olduğu geniş katılımlı iftarda binlerce kişi aynı anda iftar yaptı, sokaklar kapandı, kadınlı erkekli çoluk çocuklu herkes aynı anda iftar duasına amin dedi. Yörüklerin Halil İbrahim Sofrası adını verdikleri geleneksel iftarların da herkesin kendi yemeğini kendi alması, herkesin gönüllü olarak iftar programında hizmet görmesi birçok katılımcının hayretler içinde kalmasına da neden oldu.

İftar programında bir konuşma yapan Dernek Başkanı Duran Teke; ""Öncelikle Halil İbrahim soframıza davet ettiğimiz Sayın Kaymakamımıza, Milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve köy muhtarlarımıza ve en önemlisi Yenipazarlı hemşerilerimize katılımları için teşekkür ediyorum. Bu sofra halkın sofrası olduğu için Halil İbrahim Sofrası adını verdik. Bu iftar sofrası derneğimizin değil Yenipazar halkının kurduğu bir sofradır. Bu gelenek halkımız istediği sürece devam edecektir.Tüm ihtiyaçları onlar giderdiler. Gördüğünüz gibi kendileri pişirip kendileri yemeklerini aldılar ve

yediler. Biz sadece dernek olarak organize ettik. Bu bereketli mübarek ramazan ayında Halil İbrahim soframıza Sayın Valimizde davet edildi. Kendileri daha önce söz verdikleri bir programda olmak zorunda oldukları için çok arzu etmesine rağmen katılamadı. Aynı şekilde CHP milletvekillerimizde bilakis arayarak mazeretlerini bildirdiler. Şu an burada bizimle olan ve bizzat katılan değerli davetlilerimize en derin şükranlarımı sunuyor, katılımlarını insanıma verilen bir değer olarak görüyor ve tüm Yörükler adına saygılar sunuyorum" dedi.

Yenipazar ve Karaçakal Yörükleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği'nin geleneksel iftar programının ardından dernek binası yanındaki TARİŞ Camiinde toplu Teravih Namazı kılındı. Teravih Namazının ardından AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Yenipazarlılarla bir araya gelerek halkın sorunlarını dinledi. Kendisine aktarılan sorunları sık sık not alan Milletvekili Erdem, Yenipazarlılarla hatır kahvesi içtikten sonra gecenin geç saatlerinde ilçeden ayrıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yörüklerin İftar Sofrası Binleri Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement