Yozgat Bozok Üniversitesi 2013-2014 Akademik Yılı Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Yozgat Bozok Üniversitesi 2013-2014 Akademik Yılı Törenle Açıldı

Yozgat Bozok Üniversitesi 2013-2014 Akademik Yılı Törenle Açıldı

Yozgat Bozok Üniversitesi 2013-2014 Akademik Yılı Açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

09.10.2013 23:15

Yozgat Bozok Üniversitesi 2013-2014 Akademik Yılı Açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Yozgat Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Yozgat Belediye Başkan Vekili Enver Çakıroğlu, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Yarbay Hasan Başkök, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Uçar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Yumak, Prof. Dr. Şaban Güçlü, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ile Vali Yardımcısı Adnan Daldal, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Fazlı Öcal, Kaymakamlar, Fakülte Dekanları, daire müdürleri, öğretim elamanları ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü 1.Sınıf Öğrencisi Fatma Ergin, Bozok Üniversitesi'ni seçtiği için mutlu olduğunu belirterek, "İnanıyoruz ki Bozok Üniversitesi Türkiye'de ve dünyadaki üniversiteler arasında saygın bir akademik yer edinecektir" dedi.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ise, sürekli değişen ihtiyaçlar ve zor koşullar altında rekabet edebilmek için üniversitelerin nitelikli akademisyene, bilimsel araştırmalardaki başarısına, kaliteli eğitime, nitelikli öğrenci düzeyine akademik özgürlüğe, özerk yönetime ve öğrenciler için donanımlı tesislere sahip olmanın elzem olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, Bozok Üniversitesi'nin Türkiye'de bulunan 175 üniversiteden herhangi biri olmayı yeterli görmediklerini belirterek, "Başarılarıyla adından söz ettiren, yükseliş çabasını azimle sürdüren ve Yozgat'ın medarı iftiharı olmayı kendine misyon edinmiş bir Bozok Üniversitesi için, var gücümüzle çalışıyoruz. Sadece eğitim-öğretim yapan bir üniversite olma rolünü reddederek, aynı zamanda bilgi ve bilim üreten, üretilen akademik deneyim ve bilgi birikimini toplumsal yarara dönüştüren, ulusal ve uluslararası arenada adından söz ettiren adımlar atan bir üniversite olma kararlığını göstermektedir" dedi.

Üniversitelerin bulundukları illerde gelişimin dinamosu olmak durumunda olduğunu belirten Rektör Uçar, "2006 yılında Yozgat'ta müstakil üniversite kurulması ve artan öğrenci ve personel sayısıyla gelişim, değişim ve dönüşümün sonucunda ortaya çıkan ihtiyaçlar çerçevesinde hızlı treni, havaalanı, çevre yolu kentsel dönüşümü, yeni yatırımları artış eğilimine giren nüfusu ve Ankara'daki gücü ile bu gelişimi kalıcı hale getirmek için üniversitemiz üzerine düşeni her zaman olduğu gibi yapmaya hazırdır. 2013-2014 akademik eğitim-öğretim yılının başta akademisyen ve öğrencilere hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Kemal Şahin ise, Bozok Üniversitesi'nin Yozgat'ın eğitim anlamında başarı seviyesini yükselttiğine değinerek genç, dinamik bir üniversitenin Yozgat'a sağladığı katkıların çok önemli olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ülkü Aypar "Akademisyenlik Nedir" konulu akademik yılın ilk dersini verdi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat Bozok Üniversitesi 2013-2014 Akademik Yılı Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement