Yüzen Adalar Korunacak - Son Dakika
Yerel

Yüzen Adalar Korunacak

Yüzen Adalar Korunacak

AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr.

08.05.2012 19:16

AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, Çelikhan ilçesinde bulunan ve dünyada eşine az rastlanan yüzen adaların korunacağını söyledi.

Murtaza Yetiş, doğa harikası yüzen adaların binlerce yıllık bir sürecin ardından oluştuğunu söyledi. Dünyada sadece birkaç yerde bulunan yüzen adaların belki de en güzelinin Adıyaman'ın Çelikhan ilçesindeki Çat Baraj göleti üzerinde olduğunu belirten Yetiş, "Çelikhan'daki gölet üzerinde bulunan irili ufaklı onlarca yüzen ada 3 bin yılda oluşmuş. Dünyada eşine az rastlanır yüzen adaların benzeri Meksika'da bulunuyor ve her yıl on binlerce turisti bölgeye çekiyor. Yakın zamana kadar tahribata uğrayan

Çelikhan'daki yüzen adaların korunması ve yeni nesillere aktarılması için bir proje hazırlandı. Bölgenin turizmini canlandıracak ve bölge halkına ekonomik katkı sağlayacak proje, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile Üniversiteler ve Çelikhan Kaymakamlığı'nın çalışmaları sonucu hazırlanarak İpek Yolu Kalkınma Ajansı'na sunuldu. '3 Bin Yılda Oluşan Yüzen Adalar 3 Günde Yok Olmasın' başlıklı proje için İpek Yolu Kalkınma Ajansı 322 bin 485 TL kaynak sağladı" dedi.

Yetiş, "Tamamen organik olan ve binlerce yıl içerisinde meydana gelen yüzen adalar bundan böyle Çelikhan'ımızın turizmine katkı sağlayacak. Çelikhan'da eko-turizm canlanacak. Bölge halkımız için alternatif gelir kaynakları oluşacak. Çelikhan ulusal ve uluslar arası arenada tanınacak, gelecek turistler sayesinde yöresel ürünlerimiz hem çeşitlilik kazanacak hem de müşteri-pazar bulacak" diye konuştu.

Çelikhan Kaymakamı Murat Uz ise, "Yüzen Adaları en iyi gören ve Mehmetçik Tepesi'nin olarak bilinen 125 dönümlük arazinin tahsisi askeriyeden kaymakamlığımıza yapıldı. Burada düzenlemeler yapıyoruz, ilçemize gelecek yerli yabancı turistler bu tepeden yüzen adaları seyretme zevkini yaşayacak. Yüzen adalarla ilgili tüm süreçte verdiği desteklerden dolayı milletvekilimiz Dr. Murtaza Yetiş'e teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yüzen Adalar Korunacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement