ABD'yi hortum vurdu! Missouri eyaletinde 5 kişi öldü, 5 kişi yaralandı - Son Dakika
3.Sayfa

ABD'yi hortum vurdu! Missouri eyaletinde 5 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

ABD'nin Missouri eyaletinde çıkan hortum sebebiyle 5 kişi yaşamını yitirirken, 5 kişi ise yaralandı. Büyük yıkımın yaşandığı eyalette ağaçlar kökünden söküldü.

06.04.2023 11:10  Güncelleme: 13:28

ABD, hortum felaketleriyle mücadele ediyor. Missouri eyaletinde etkili olan hortum, hayatı olumsuz etkiledi. Eyaletin güneydoğusundaki Bollinger County'de ev ve iş yerlerinin çatılarında hasar meydana gelirken, ağaçlar ve elektrik hatları devrildi.

5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 5 KİŞİ YARALANDI

Missouri Valisi Mike Parson, kasırga nedeniyle 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Vali Parson, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kalbimiz bu şiddetli fırtınada hayatını kaybeden 5 kişinin aileleriyle birlikte. Bölgenin yaralarını sarmasına yardımcı olmak için mevcut tüm kaynaklarımızı kullanacağız" ifadelerini kullandı. Hortum nedeniyle ayrıca 5 kişi yaralanırken, 75 yapıda hasar meydana geldi, 12 yapı ise tamamen yıkıldı.

ABD'nin Missouri eyaletinde hortum felaketi: 5 ölü, 5 yaralı

HORTUMLAR CAN KAYBINA NEDEN OLUYOR

Öte yandan, ABD'de geçtiğimiz hafta sonu Arkansas, Mississippi, Iowa, Tennessee, Illinois ve Wisconsin başta olmak üzere toplam 8 eyalette en az 57 hortum meydana gelmiş, 32 kişi hayatını kaybetmişti. Mississippi eyaletinde 25 Mart'ta çıkan hortumda ise 26 can kaybı yaşanmıştı.

ABD'nin Missouri eyaletinde hortum felaketi: 5 ölü, 5 yaralı
ABD\'yi hortum vurdu! Missouri eyaletinde 5 kişi öldü, 5 kişi yaralandı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa ABD'yi hortum vurdu! Missouri eyaletinde 5 kişi öldü, 5 kişi yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement