Ehliyetinin süresi dolan sürücü, doğum gününde aracını eşine bırakmak zorunda kaldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ehliyetinin süresi dolan sürücü, doğum gününde aracını eşine bırakmak zorunda kaldı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Ehliyetinin süresi dolan sürücü, doğum gününde aracını eşine bırakmak zorunda kaldı

Edirne'de trafik polislerinin çevirmesine takılan Mustafa Şenyılmaz, alkol kontrolünden sorunsuz geçti. Ancak yapılan incelemede ehliyetinin geçerlilik tarihinin geçtiği belirlendi. Ehliyetine el konulan sürücü, idari işlemin ardından aracı eşine teslim etti. Olayın doğum gününe denk geldiğini anlatan Şenyılmaz, vatandaşlara belgelerinin tarihine bakmaları çağrısında bulundu.

Edirne'de trafik polislerinin gerçekleştirdiği denetimde alkol testinden geçen sürücü Mustafa Şenyılmaz, ehliyetinin geçerlilik süresinin dolduğunu öğrenince işlem yapılmasının ardından aracını ehliyetli eşine teslim etmek zorunda kaldı.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 1. Murat Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde rutin trafik denetimi gerçekleştirdi. Denetim sırasında sürücü Mustafa Şenyılmaz'ın da bulunduğu araç durdurularak kontroller yapıldı. Alkol testi uygulanan Şenyılmaz'ın testinde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmezken, yapılan incelemede ehliyetinin geçerlilik süresinin dolduğu belirlendi.

Ehliyetine el konulan ve hakkında idari işlem uygulanan Şenyılmaz, aracını kullanabilmesi için ehliyetli eşini çağırdı. Yaşadığı olayın ardından ehliyetinin süresini kontrol etmeyen sürücü, diğer vatandaşlara da belgelerinin geçerlilik tarihlerini kontrol etmeleri yönünde uyarıda bulundu.

HİÇ AKLIMIZA GELMEYEN BİR ŞEYDİ

Yaşadığı olayı anlatan Şenyılmaz, "Az önce şehir içinde evime giderken yolda çevirme vardı. Ben de farkında değildim, alkol kontrolü yapıldı. Bir sıkıntımız yok, onu verdik. Sonra birden görevli arkadaş kayda geçerken ehliyetimizin süresinin bittiğini söyledi. 'Ne olacak?' diye sorduğumda 'El koyacağız' denildi" dedi.

Ehliyetinin süresinin dolduğunu fark etmediğini belirten Şenyılmaz, "Şimdi evdekilere haber verdim. Gelip beni alacaklar. Yeni ehliyet için nüfus müdürlüğüne tekrardan başvuru yapacağız. Her işte bir hayır vardır. Bu hiç gündemimizde olmayan, dikkat etmediğimiz bir konuydu. Şimdi çevremdeki tüm arkadaşlarıma bunu hatırlatacağım. Herkes dikkat etsin. Hiç aklımıza gelmeyen bir şeydi" ifadelerini kullandı.

DOĞUM GÜNÜNDE GELEN CEZA

Yaşadığı olayı doğum gününde öğrendiğini söyleyen Şenyılmaz, "Bayağı da güzel bir ceza yedik, vallahi güzel bir doğum günü hediyesi oldu. En azından ehliyetimizin süresinin geçmiş olduğunu öğrendik" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.