'8 ilde DEAŞ operasyon! 40 şüpheli yakalandı - Son Dakika
3.Sayfa

'8 ilde DEAŞ operasyon! 40 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, '8 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ''BOZDOĞAN-16'' operasyonlarında 40 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

24.03.2024 14:33  Güncelleme: 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

8 ilde terör örgütü DEAŞ yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 'BOZDOĞAN-16' operasyonları gerçekleştirildi. 40 şüphelinin yakalandığını duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Tek bir hedefimiz var; o da son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sizlerin duası ve desteği ile durmadan, duraksamadan mücadele etmek." ifadelerini kullandı.

"TERÖRİSTLERİN HİÇBİRİNE GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ"

1 Haziran 2023 ve 23 Mart 2024 tarihleri arasında DEAŞ'a toplam bin 316 operasyon düzenlendiğini belirten Bakan Yerlikaya, bu operasyonlarda 2 bin 733 şüphelinin yakalandığını belirtti. Bunlardan; 692'si tutuklandı. 529'u hakkında adli kontrol kararı verildi. Aziz milletimizin bilmesini İsterim ki; teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Tek bir hedefimiz var; o da son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sizlerin duası ve desteği ile durmadan, duraksamadan mücadele etmek" ifadelerini kullandı.

8 İLDE 40 GÖZALTI

Cumhuriyet Başsavcılıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonla ilgili ise Yerlikaya, il il şu verileri paylaştı.

" Adana'da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 3 şüpheli yakalandı. Afyonkarahisar'da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 4 şüpheli yakalandı. Ankara'da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 13 şüpheli yakalandı. Düzce'de DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 1 şüpheli yakalandı. Eskişehir'de DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 3 şüpheli yakalandı. Gaziantep'te DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 2 şüpheli yakalandı. İzmir'de DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 10 şüpheli yakalandı. Konya'da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 4 şüpheli yakalandı."

\'8 ilde DEAŞ operasyon! 40 şüpheli yakalandı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa '8 ilde DEAŞ operasyon! 40 şüpheli yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Beşiktaş 1903: Bunlar nasıl girdi peki ülkeye?? Sözde din kardeşlerimiz diye doldurdugunuz şahısların p i isid yada diğer tehlikeli unsurlar zaten 26 1 Yanıtla
  • Beşiktaş 1903: Antep yuvaları sadece 2 kişi mi??? 23 1 Yanıtla
  • Yunus Durak: O kadar düzensiz göçmen, sığınmacı var ki bunların ülkeye girmeleri normal. İnşallah Fransa' nın yaşadığı mülteci devlet çatışmasi ülkemizde yaşanmaz 12 0 Yanıtla
  • Ali murat Çetinkaya: elazığa .yozgat kayseri niğde konya buralarda yokmu acaba 4 0 Yanıtla

Advertisement