Kozan Belediyesi AKOM Müdürlüğü, deprem çalışmalarını anlattı - Son Dakika
3.Sayfa

Kozan Belediyesi AKOM Müdürlüğü, deprem çalışmalarını anlattı

Kozan Belediyesi AKOM Müdürlüğü, deprem çalışmalarını anlattı

Kozan Belediyesi bünyesinde kurulan Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Müdürlüğü, 6 Şubat depreminin yıl dönümünde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Deprem sonrası koordinasyonun önemine dikkat çeken AKOM Müdürü Ali Güven, deprem bölgesinde yapılan çalışmaların devlet ve millet el ele vererek yaraları sarmaya yönelik olduğunu belirtti. Kozan Belediye Başkan Yardımcıları Süleyman Şenoğul ve Ruhi Gül ise deprem sonrası dayanışma ve yapılaşma konularında yapılan çalışmalara değindiler.

06.02.2024 13:34  Güncelleme: 04:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kozan Belediyesi bünyesinde kurulan Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Müdürlüğü 6 Şubat depreminin yıl dönümünde deprem farkındalığı ve bölgede depremden etkilenen yapılar için gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Deprem sonrası koordinasyonun önemine dikkat çeken AKOM Müdürü Ali Güven, "6 Şubat depreminde bir çok insana ulaşmada zamanla yarış ve koordinasyonun büyük önemi var. Bizler AKOM olarak belediyemiz ile iş birliği içinde deprem bölgesinde gerek çadır kurulumu gerekirse yardımların dağılımı doğru koordinasyon ile bizlerde devlet millet el ele vererek yaralarımızı sarmaya çalıştık. Deprem sonrası koordinasyon büyük önem arz etmekte. Gerek malzeme temini gerekse deprem mağdurlarına ulaşım doğru çalışma büyük önem arz ediyor. 25 Temmuz'da biz depremi yeniden yaşadık ve 200'ün üzerinde evimiz ağır hasar aldı 5 ev yıkıldı. Tesellimiz can kaybı olmamasıydı. Bizlerde bir daha bu acıların yaşanmaması için büyük bir özveri ile çalışmaları sürdürüyoruz "dedi.

Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Şenoğul, ülkenin zor bir sene geçirdiğini acıların dün gibi taze olduğunu aktararak Kozan'dan komşu deprem illerle büyük bir dayanışma içinde olduğunu aktardı.

Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Gül, ise deprem sonrası ilçede yatay mimariye dikkat çekildiğini ve 5 kat üzeri yapılara izin verilmeyeceğini, bunun büyükşehirde onayının beklediğini kaydetti. Öte yandan kırsal mahalleler içinde tek tip köy evleri projelerinin belediyeden vatandaşa ücretsiz verildiğini ve depreme dayanıklı kozan evleri oluşturmak için çalışmaların sürüdüğünü kaydetti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Kozan Belediyesi AKOM Müdürlüğü, deprem çalışmalarını anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement