'Özgür Tibet' Bayrağı da Çin'de Üretiliyor - Son Dakika
Dünya

'Özgür Tibet' Bayrağı da Çin'de Üretiliyor

Çin Polisi, Ülkenin Güneyindeki Bir Fabrikaya Düzenlediği Baskınla Çin Aleyhindeki Gösterilerde Kullanılan "Özgür Tibet" Bayraklarının da Burada Üretildiğini Ortaya Çıkardı.

29.04.2008 12:01

Çin polisi, ülkenin güneyindeki bir fabrikaya düzenlediği baskınla Çin aleyhindeki gösterilerde kullanılan "Özgür Tibet" bayraklarının da burada üretildiğini ortaya çıkardı.

Hong Kong'da yayımlanan Ming Pao gazetesinin haberine göre, Guandong'daki fabrikada "sürgündeki Tibet hükümeti bayrağı" siparişlerini yetiştirmeye çalışan işçiler, yalnızca renkli bayraklar yaptıklarını düşündüklerini, bayrağın anlamını bilmediklerini söyledi.

Fabrikada çalışan işçilerden bazılarının, bayrağın amblemini televizyonda yayımlanan protestolarda gördüğünü hatırlaması ve yetkilileri uyarması sonucu olayın ortaya çıktığı belirtildi. Fabrika sahibi de polise amblemlerin ülke dışından sipariş edildiğini ve "bağımsız Tibet" için olduğunu bilmediğini söyledi.

Haberde, binlerce bayrağın yüklenmek üzere paketlendiği, polisin bazı paketlerin ülke dışına gönderildiğini düşündüğü kaydedildi. Çin'de yapılacak Olimpiyat Oyunları nedeniyle Tibet sorununu yeniden gündeme getiren Tibetli muhalifler ve yandaşları, Olimpiyat meşalesinin geçtiği her yerde gösteriler düzenliyor. Olimpiyat meşalesi, cuma günü Hong Kong'a varacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya 'Özgür Tibet' Bayrağı da Çin'de Üretiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement