ATO Başkanı Atila Menevşe Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

ATO Başkanı Atila Menevşe Açıklaması

Adana Ticaret Odası (ATO) Atila Menevşe, Türkiye'nin borçlanma, ithalat ve tüketim modelinin yerine tasarruf, üretim ve ihracat modeline geçerek tüm sorunlardan kurtulabileceğini belirtti.

03.09.2018 14:14

Adana Ticaret Odası (ATO) Atila Menevşe, Türkiye'nin borçlanma, ithalat ve tüketim modelinin yerine tasarruf, üretim ve ihracat modeline geçerek tüm sorunlardan kurtulabileceğini belirtti.

Odadan yapılan açıklamaya göre, Adana Ticaret Odası 6. Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı İsmail Acı başkanlığında yapıldı.

Menevşe, toplantıda yaptığı konuşmada, atılacak tüm adımların Türkiye ekonomisini hırpalamasına izin vermeyecek adımlar olması gerektiğini belirtti.

İç piyasada oluşan negatif havayı dağıtmanın kaçınılmaz yolunun ihracata yönelmek olduğunu ifade eden Menevşe, şunları kaydetti:

"İhracatla birlikte, doğrudan dış yatırım cazip hale getirilmeli, iç dinamikler etkin teşviklerle harekete geçirilmeli, insan kaynağı eğitiminin güncel şartlara uyum sağlayacak hale gelmesi için çalışılmalıdır. Ayrıca, ülkemizi bir kaç yıl kontrollü bir büyüme, mali disiplin gibi tedbirler bekliyor. İş dünyasının bu sürece hazır olması gerekmektedir. Tasarruf, üretim ve ihracat modeline geçmeliyiz."

Menevşe, oynak kur, yüksek faiz ve artan enflasyon üçlüsünün ülke ekonomisinin en güncel sorunu olduğunu dile getirerek, şunları ifade etti:

"Türkiye olarak model değiştirmemiz gerekiyor. Borçlanma, ithalat ve tüketim modelinin yerine tasarruf, üretim ve ihracat modeline geçtiğimizde tüm bu sorunlardan kurtulabiliriz. Devletimiz ve tüm ekonomik birimler, sektör bu modeli benimseyip odaklandığı takdirde ekonomik problemlerimizin üstesinden gelebiliriz ve bir üst lige ekonomimizi terfi ettirebiliriz."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi ATO Başkanı Atila Menevşe Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement