Blockchain Finans Sektörünü Ne Yönde Değiştirecek? - Son Dakika
Ekonomi

Blockchain Finans Sektörünü Ne Yönde Değiştirecek?

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. K. Özgür Demirtaş Blokchain'in finans sektöründe ne gibi değişiklikler yaratacağını Wise TV'ye açıkladı.

30.07.2017 00:34

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. K. Özgür Demirtaş Blokchain'in finans sektöründe ne gibi değişiklikler yaratacağını Wise TV'ye açıkladı.

Wise TV'nin Blockchain teknolojisi ve yaratacağı değişimlerle ilgili sorularını cevaplayan Demirtaş  "bankaların görevi,  fazla parası olan insanlardan ve tasarruf etmek isteyen insanlardan para alıp karşılığında faiz vermek, paraya ihtiyacı olanlara da kredi verip karşılığında komisyon almak, paranın insanlar arasında  transfer edilmesini kolaylaştırmaktır. Dolayısıyla bir güven merkezidir." diyerek Blockchain teknolojisi ile beraber bu güven merkezinin  birçok farklı kanala  dağılacağını belirtti. Artık güvenip güvenmeme kararını  bireylerin değil makinaların  vereceğini vurgulayan Demirtaş, Blockchain teknolojileriyle beraber bankaların mevcut yapılarını koruyamayacaklarını, bir değişim içine gireceklerini de sözlerine ekledi.

Yeni dönemde finans dünyasının baş aktörleri bankalar, fintek şirketleri ve yazılım şirketleri arasında bir  çözüm ortaklığının bulunması gerektiğine de değinen Demirtaş yazılım şirketlerinin tek başına banka görevi yapamayacağı gibi bankaların da tek başına yazılım geliştiremeyeceğini ifade ederek burada bir sinerji olmasının zorunluluk olduğunu vurguladı. Blockchain'in yanı sıra robo-advisor teknolojilerinin de yakın bir gelecekte ortaya çıkacağını ve makinaların insanları yönlendireceğini sözlerine ekleyen Demirtaş gelecekte öne çıkan en önemli konulardan birinin de siber güvenlik olduğunu, siber güvenliğin büyük bir önem taşıdığını, finans sektörünün de siber güvenlik alt yapılarına önem vermesi gerektiğine değinerek,  geleceğin gelme hızı artarken buna direnmeden hareket etmek gerektiğini belirtti.

Blockchain Finans Sektörünü Ne Yönde Değiştirecek?
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Blockchain Finans Sektörünü Ne Yönde Değiştirecek? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement