961 Kişiye Aynı Daireyi Sattı, Rekor Ceza Aldı - Son Dakika
Güncel

961 Kişiye Aynı Daireyi Sattı, Rekor Ceza Aldı

961 Kişiye Aynı Daireyi Sattı, Rekor Ceza Aldı

Adapazarı'nda aynı daireyi birçok kişiye satarak dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla yargılanan Nedim Ateşen, toplam 963 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

14.11.2014 18:22  Güncelleme: 22:13

Adapazarı'nda aynı daireyi birçok kişiye satarak dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla yargılanan Çevre Yapı Kooperatifi Başkanı Nedim Ateşen, toplam 963 yıl hapis cezası ile 3 milyon 588 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.
300 KİŞİLİK YERİ, 961 KİŞİYE SATTI
Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan karar duruşmasına, 2 yıl tutuklu kaldıktan sonra 300 bin lira kefaletle tahliye edilip tutuksuz yargılanan Kooperatif Başkanı Nedim Ateşen ile 300 kişilik siteden 961 kişiye yer satmak üzere anlaştığı ve bir miktar para aldığı iddia edip dolandırıldıklarını öne süren bazı mağdurlar katıldı.
Karar duruşmasında borçlarını ödeyeceğini söyleyen Nedim Ateşen ise ağır para ve hapis cezasına çarptırıldı.
REKOR CEZA
Mahkeme toplam 373 şikayetçinin bulunduğu davada Nedim Ateşen'e 277 kez 3'er yıl, 88 kez ise 1,5'ar yıl olmak üzere toplam 963 yıl hapis cezası verdi. Davada 8 kişinin şikayeti için ise ceza verilmedi. Mahkeme, ayrıca toplam 277 mağdur için ayrı ayrı 12'şer bin lira, 88 mağdur için de ayrı ayrı 3'er bin lira olmak üzere toplam 3 milyon 588 bin lira para cezası verdi.
Mahkeme heyeti, bu cezaya rağmen tutuksuz sanık kooperatif başkanının tutuklanması yönünde karar vermedi. Ancak daha önce konulan yurt dışına çıkış yasağı kaldırılmadı. Nedim Ateşen karar duyunca şoke oldu.
37 BİN TL'YA DAİRE
Sakarya'da 7 yıl önce ortaya çıkan olayda Çevre Yapı Kooperatifi adı altında koperatif kuran Nedim Ateşen, yaptığı inşaatta finansman sıkıntısı yaşaması üzerine "37 bin TL'ye daire sattığını" söyleyerek inşaata fazladan üye kaydettiği öne sürüldü. Düşük fiyata ev yapıp vereceği vaadi ile Sakarya'da 900 kişiyi dolandırdığı önü sürülmüştü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 961 Kişiye Aynı Daireyi Sattı, Rekor Ceza Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • adalet: 37 bine daire mi olur, alanın hiç mi suçu yok. 10 4 Yanıtla
  • Alemdar: Adaletini severim Türkiyem. . . 7 1 Yanıtla
  • akyazi: O onu caldi bu bunu caldi islerini birakin muhalif olmak yalan iftira değildir kimin ne caldigini bu millet en iyi görendir ki gereğini yapiyor hirsizligin olduğu yerde bu hizmetler olurmuş 2002 fen önceki halimize bakin insaf edin 1 6 Yanıtla
  • umuttur yaşamak: İNSANLARIN EV UMUTLARINI NİYE HİÇE SAYDIN ALLAHTAN korkmayan vicdansız insan 6 0 Yanıtla
  • erdem sabri: bu ne adaletsizlik baştakiler katrilyonları götürdü yolsuzluk ayyuka çıktı ceza bile almadılar, onlarda mazlumun, milletin parasını gasp ettiler, akp=adaleti katledenler partisi 3 2 Yanıtla
  • cengiz dedeoglu: Kesin pkklı 1 1 Yanıtla
  • şırnak: yuh la. . . . . her biri bi milyar bile verse 1 tirilyon. . artık gerçek fiyatı düşünün. . . :) 1 0 Yanıtla
  • enesvatan: Ölüm var ölümmmm 1 0 Yanıtla
  • amed: çok saçma kardeşim bir adam ceza alırsa hüküm giyer direk cezaevi. tutuklanma duruşmadan önceki evre burda duruşma olmuş karar verilmiş nasıl cezaevine gitmez. haberde yanlışlk olduğunu düşünüyorum 0 0 Yanıtla
  • BATTAL: GÖZLERE BAKSANA MASUMİYET KARİNESİ 0 0 Yanıtla

Advertisement