İngiliz derbisinin Twitter lideri Mesut Özil - Son Dakika
Güncel

İngiliz derbisinin Twitter lideri Mesut Özil

İngiliz derbisinin Twitter lideri Mesut Özil

İngiltere Premier Ligi, bu hafta sonu önemli bir derbiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

21.01.2016 14:22  Güncelleme: 14:24

Pazar günü Mesut Özil'in top koşturduğu @Arsenal ile @ChelseaFC karşıya karşıya gelecek. Maçta futbolcular ter dökecek ancak artık kozların paylaşıldığı yer sadece çimler değil.

Her iki takımın oyuncuları da Twitter'da hayli aktifler. Pazar gününün skoru ne olur bilinmez, ancak Türk asıllı futbolcu @MesutOzil1088 Twitter'da hem kendisinin hem de takımının takipçi sayısıyla Chelsea'yi şimdiden geçmiş görünüyor. Mesut Özil, aynı zamanda kendi takımı içinde de hakkında en çok tweet atılan futbolcu olarak da birinci sıraya oturmuş durumda.

Twitter, Pazar günkü önemli İngiliz derbisi öncesinde hem takımlara hem de oyuncularına dair istatikler derledi. Twitter'dan yayınlanan verilere göre, Premier Lig'in en çok takip edilen oyuncusu 12.5 milyon takipçiyle Manchester United'da top koşturan Wayne Rooney. İkinci sırayı ise 10.3 milyon takipçiyle Arsenalli Mesut Özil almış durumda. 3. Sırada Manchester City'den Sergio Aguero yer alıyor.

İngiltere Ligi'nin Twitter'da en çok takipçisi olan takım ise Arsenal oldu. 6.88 milyon takipçiye sahip olan Arsenal'i, sırasıyla 6.83 milyon ile Manchester United ve 6.47 milyon takipçiyle de Chelsea kulüpleri izliyor.

Arsenal'in en popüleri de Mesut

Mesut Özil aynı zamanda kendi takımının Twitter'da hakkında en çok konuşulan ismi de oldu. Arsenal'da hakkında en fazla tweet atılan isim Mesut Özil olurken, Özil'i takım arkadaşları Oliver Giroud ile ünlü kaleci Petr Cech takip ediyor. Chelsea'nın Twitter üzerinde en çok konuşulan oyuncuları ise Diego Costa, Radamel Falcao ve Cesc Fabregas oldu.

Eylül ayında oynanan ve Chelsea'nin Arsenal'i 2-0 yendiği maç, Premier Lig'in hakkında en fazla tweet atılan maçlarından biri olmuştu. İlk sırayı ise Arsenal'in Manchester United'ı 3-0 yendiği 4 Ekim tarihli maçı aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İngiliz derbisinin Twitter lideri Mesut Özil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement