Konya, "11. Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali"ne Hazır! - Son Dakika
Güncel

Konya, "11. Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali"ne Hazır!

Konya'da 2004 yılından beri her yıl düzenlenen Uluslararası Mistik Müzik Festivali'nin 11.'si 22-30 Eylül tarihlerinde yapılacak.

15.09.2014 16:54

Dünya halklarının geleneksel mistik müziklerinin sergileneceği Festivalin ücretsiz, halka açık konserleri Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlâna Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Hz. Mevlâna'nın şehri Konya, dünyanın Küçük Asya diye de tanıdığı Anadolu'nun tam ortasında yer alan ve tarihi prehistorik çağlara kadar uzanan dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biridir. Bugünkü şehir, zengin geçmişinin izlerini taşıyan bir açık hava müzesi gibidir. Anadolu Selçuklu Devleti'ne başkentlik, Osmanlı Cihân Devleti'ne şehzâde şehirliği yapan Konya, aynı zamanda İslâm Medeniyetinin hakkıyla temsil edildiği Mevlevîliğin de merkezidir.

Hz. Mevlâna'nın Doğum Yıldönümü Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali", bugün dünyanın mistik müzikler alanında en saygın festivali olarak gösterilmektedir. Festival ile Hz. Mevlâna'nın sözle ifâdesi mümkün olmayan sınırsız aşkına, bütün insanlığı kucaklayan tevâzû ve hoşgörüsüne lâyık bir anma programı hedeflenmektedir. Dünyanın çeşitli yerlerinden mistik müziklerin buluşma noktası hâline gelen "Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali", tüm dünyada izlenirliği her geçen gün artan mistik müzikleri tanıtmayı ve müziğin etkili gücü sayesinde farklı inanış ve kültürleri en çarpıcı yönleriyle tanıtmaktadır.
Festival, geleneksel mistik müziklere popüler unsurlara karışmadan, otantik yapıları ve özellikleri korunarak sergilenebilecekleri yani kendileri olarak var olabilecekleri bir kültür ortamı sağlamayı amaçlamaktadır.

Festival'in Hazırlık Süreci

Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen "11. Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali" için de, önceki festivallerde olduğu gibi geniş bir ön çalışma yapıldı. Bu çalışmada dünyanın çeşitli bölgelerinde icrâ edilen mistik müzikler inceleme ve değerlendirmeye alınıp, grupların seçimi ile hem çeşitlilik ve renklilik hem de birbirleriyle ifâde yönünden bütünlük sağlanmaya çalışıldı. Festivalin sanat yönetmenliğini Dr. Timuçin Çevikoğlu, yönetmen yardımcılıklarını Feridun Gündeş, Burak Kaynarca ve Emre Soylu üstlendi. Gruplarla iletişim, festivalin küratörlüğünü de yürüten Feridun Gündeş tarafından gerçekleştirildi. Seslendirme, kayıt, kurgu ve montaj ile ilgili teknik ekibin yönetimini Burak Kaynarca ve Emre Soylu üstlendi. Festivalin web sitesi Muammer Eroğlu, logo ve görsel materyalleri Enes Evren ve Bahadır Uysal tarafından tasarlandı. Görsel uygulamalar İsmet Filizfidanoğlu tarafından yapıldı. Tanınıtım videoları Ferdi Şah tarafından hazırlandı. Festivalin yazılı ve görsel eserleri (Kitap, Web Sitesi ve DVD) yayın yönetmenliğini yürüten Dr. Mustafa Çıpan, Feridun Gündeş ve Gevher E. Çevikoğlu tarafından derlenerek İngilizceden Türkçeye çevrilerek yayına hazırlandı. Sanatçılarla iletişim ve tanıtım materyallerinin temini konularında, "Arts Nomades" yöneticisi Pierre-Alain Baud, "Agha Khan Music Initiative" çalışanları Rebecca Guillaume ve Fairouz Nishanova, "Anmaro Asia Arts" yöneticileri Robert van den Bos ve Maria Theresa Butarelli, sanatçıların vizelerinin temini konusunda da İslamabad Büyükelçiliği'nde görevli Atıf Şekercioğlu büyük katkı sağladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Konya, '11. Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali'ne Hazır! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement