Osmaniye Şehitlerine Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Osmaniye Şehitlerine Yürüdü

Osmaniye Şehitlerine Yürüdü

"Osmaniye Şehitlerine Yürüyor" programı Mamure Tren İstasyonunda yapıldı.

09.01.2012 10:16

Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü nedeniyle Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları tarafından düzenlenen, geleneksel "Osmaniye Şehitlerine Yürüyor" programı Mamure Tren İstasyonunda yapıldı. Törene Vali Celalettin Cerrah, Osmaniye Milletvekilleri Durdu Mehmet Kastal, Suat Önal, Hasan Hüseyin Türkoğlu, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uğur Özbek, Belediye Başkanı Kadir Kara, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, siyasi parti temsilcileri, şehit ve gazi derneklerinin temsilcileri, öğrenci ve öğretmenler ile Osmaniyeli vatandaşlar katıldı.

Tören için Osmaniye Tren Garından Mamure Tren İstasyonuna hareket edecek özel bir tren hazırlandı. İstasyonundan hareket eden trenle Mamura Tren İstasyonuna gelenler, vatandaşlar tarafından bayraklarla karşılandı.

Mamure İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Sarıtekin, Fransızların Osmaniye'yi işgali sonrasında halkın milli bir direniş gösterdiğini ifade ederek; "Bu direnişle birlikte Mamure Bölgesinde önemli muhabereler cereyan etmiş, bu muharebeler sonucunda ağır kayıplar veren Fransızlar 7 Ocak 1922 tarihinde Osmaniye'den çekilerek geldikleri gibi gitmişlerdir."dedi. Ahmet Sarıtekin sözlerinin sonunda vatanımızı kanları ve canları pahasına savunan tüm şehitlerimize ve gazilerimize minnettar olduğumuzu söyledi. Konuşmanın ardından Ali Kılıç'ın okuduğu "Saim Bey" şiiri büyük alkış aldı.

Törenin devamında Vali Cerrah'a Türk Bayrağı takdim edildi. İzciler; "Rengini şehitlerimizin kanlarından alan, ulusumuzun sembolü olan, büyük bir onur ve gururla taşıdığımız ay yıldızlı bayrağımızı öperek size teslim ediyorum."diyerek bayrağı Vali Cerrah'a takdim ettiler. Vali Cerrah, Türk bayrağını öperek aldı.

Törenin devamında; Vali Celalettin Cerrah, Osmaniye Milletvekilleri Durdu Mehmet Kastal, Suat Önal, Hasan Hüseyin Türkoğlu, Garnizon Komutanı ve Kurmay Albay Uğur Özbek, Belediye Başkanı Kadir Kara ve diğer protokol mensuplarının katıldığı milli birlik ve beraberlik halayı çekildi.

Mamure Tren İstasyonunda düzenlenen törenin ardından Tehçi köyünde fidan dikimi yapıldı. İlk ağacı diken Vali Celalettin Cerrah; "Bu güzel köyümüzde dikili bir ağacımız oldu."dedi. Törenin devamında Osmaniye Milletvekilleri Durdu Mehmet Kastal, Suat Önal, Hasan Hüseyin Türkoğlu, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uğur Özbek, Belediye Başkanı Kadir Kara ve diğer protokol üyeleri de ağaç diktiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmaniye Şehitlerine Yürüdü - Son Dakika


Advertisement