Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Sakarya'dan Kısa Kısa

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi öğrencileri arasında futbol, satranç ve yakan top turnuvası düzenlendi.

23.08.2016 15:53

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi öğrencileri arasında futbol, satranç ve yakan top turnuvası düzenlendi.

Sınıflar arası düzenlenen turnuvada öğrenciler kıyasıya yarışırken, turnuva sonunda futbolda "İngilizce" ve "İlk Yardım" sınıflarını eleyen "Satranç" sınıfı şampiyon oldu, yakan top finalinde de kupayı "Maket Yapımı" sınıfı kazandı.

İlkokul ve ortaokul kategorilerinde gerçekleştirilen yarışlarda ilk üçe giren öğrencilere puzzle hediye edildi.

Vergi borçları yapılandırılıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Veysel Çıplak, belediyeye borcu olan mükelleflerin yapılandırma ile borçlarını rahatlıkla ödeyebileceklerini söyledi.

Çıplak, yaptığı yazılı açıklamada, "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.

Bu kanunla belediyelere ilan ve reklam vergileri, harç, ücret ve katılma payı gibi borcu olanlara büyük ödeme kolaylığının sağlandığını bildiren Çıplak, "Bu kapsamda 31 Ekim Çarşamba gününe kadar başvurulması halinde gecikme faizi, gecikme zamları ve vergiye bağlı cezaların hepsi siliniyor. Ayrıca, taksit imkanı da sağlanıyor." ifadesini kullandı.

Çıplak, borçların aslını peşin veya taksitle ödeyenlere yaklaşık yüzde 40'lık bir indirimin de yapıldığına işaret ederek, "Ana borç vadesinden itibaren Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranında fark alınıyor. Borcun peşin ödenmesi halinde bu farkın da yüzde 50'si siliniyor. Bu anlamda belediyeye borcu olanları faizsiz taksitli ödeme imkanı için Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığımıza bekliyoruz. Yapılandırma başvuruları 31 Ekim Çarşamba gününe kadar devam edecektir." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement