Sapanca Muhtelif Yerler İçmesuyu Projesi - Son Dakika
Güncel

Sapanca Muhtelif Yerler İçmesuyu Projesi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapanca Muhtelif Yerler İçmesuyu Projesi'nde 12 mahalleyi yakından ilgilendiren 80 kilometrelik hattın 74 kilometrelik kısmının tamamlandığını bildirdi.

10.01.2016 16:18

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapanca Muhtelif Yerler İçmesuyu Projesi'nde 12 mahalleyi yakından ilgilendiren 80 kilometrelik hattın 74 kilometrelik kısmının tamamlandığını bildirdi.

Toçoğlu, yaptığı açıklamada, proje kapsamında ilçeye bağlı 12 mahalle için 80 kilometrelik içme suyu hattı oluşturulduğunu, çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

Akçay, Balkaya, Memnuniye, İlmiye, Uzunkum, Ünlüce, Kuruçeşme, Hacımercan, Şükriye, Dibektaş, Nailiye ve Fevziye Mahalleleri için 80 kilometre hat ve iki içme suyu deposu inşa ettiklerini belirten Toçoğlu, "12 mahallemizi yakından ilgilendiren 80 kilometrelik hattın 74 kilometrelik kısmı tamamlandı. Artık hattın sonuna geldik, inşallah kısa süre içerisinde bölgedeki çalışmalarımızı tamamlayacağız" diye konuştu.

Toçoğlu, yaklaşık 6 milyonluk projeyle Sapanca'ya bağlı yüksek bölgelerdeki mahallelerin içme suyu geleceğini garanti altına alacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Projemizin tamamlanmasıyla yağışlı havalarda bölgenin içme suyunda bulanıklık sorunu yaşanmayacak. 12 mahallemize daha bol ve sağlıklı içme suyu ulaştıracağız. Projemiz aynı zamanda Pamukova Eskiyayla havzasında devam eden Akçay Barajı Projemizle de entegre olacak. Sapanca için yeni bir müjdemiz daha var. Hatırlanacağı üzere daha önce Muradiye, Hacımercan ve Kurtköy İçmesuyu Arıtma Tesisleri'ni devreye almıştık. Şimdi bu projelere bir yenisini daha ekliyoruz. En ileri teknolojiye sahip olacak Memnuniye İçmesuyu Arıtma Tesisinin kısa süre içerisinde ihalesine çıkacağız. Bu kapsamda Sapanca'ya bir içme suyu arıtma tesisi daha kazandırmış olacağız. Bölgedeki çalışmalarımızın tamamlanmasıyla Sapanca içme suyunda uzun yıllar sorun yaşanmayacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sapanca Muhtelif Yerler İçmesuyu Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement