Ağrı Dağı Eteklerinde İki Güney Koreli
Anadolunun kültürel varlıklarını yakından tanımak üzere Güney Koreli 4 bin öğrenci, 40 gün içinde Türkiye turu kapsamında 13 ili gezecek.
Anadolunun kültürel varlıklarını yakından tanımak üzere Güney Koreli 4 bin öğrenci, 40 gün içinde Türkiye turu kapsamında 13 ili gezecek. Koreli öğrenciler tur kapsamında İstanbul, Bursa, Konya, Ağrı, Şanlıurfa, Kayseri, Burdur, İzmir, Hatay, Denizli, Muğla, Nevşehir ve Antalya'daki tarihi ören yerlerini gezeceği ifade edildi. Proje kapsamında Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine gelen 20 öğrenci Ağrı Dağı, Meteor Çukuru, Buz mağaraları, İshak Paşa Sarayı'nı gezdi. Üniversitesi öğrencilerin arasında olan Ja Yean ile Young Kwon, ilçe merkezini gezdikleri sırada Koçkıran Mahallesinde karşılaştıkları Murat Bengin'in evine misafir oldular. Öğrenciler aile bireyleriyle bir süre sohbet ettikten sonra kendilerine ikram edilen yöresel yemek ve tatlılardan yediler. Geceyi de Bengin ailesinin evinde geçiren öğrenciler ailenin bu misafirperverliği karşısında gitar eşliğinde söyledikleri Türkçe şarkıları hediye ettiler.
Türkiye'ye gruplar halinde geldiklerini belirten Ja Yean, Halkımız Türkleri çok seviyor. Bu sevgi hepimizde var. Proje kapsamında bizde Türkiye'ye geldik. Burada gördüğümüz yakın ilgi bizi çok mutlu etti. Halk, evini bizlere açarak otelde yatmamıza lokanta da yemek yememize izin vermedi. Çok güzel hatıralarla ülkemize dönüyoruz dedi.