Davutoğlu'ndan Demirtaş'a: Elinde Hangi Belge Var

Son Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tahir Elçi cinayetiyle ilgili sözlerinden dolayı Demirtaş'ı topa tuttu: Elinde ne tür belgeler var ki suçluyu devlet olarak gösteriyor.

64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin TBMM'de güvenoyu almasının ardından ilk resmi yurt dışı ziyaretini, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, ziyaret öncesi Esenboğa Havalanı'nda kameralar karşısına geçti. Başbakan'ın hedefinde HDP lideri Selahattin Demirtaş vardı. Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili söylediği "Tahir Elçi'yi öldüren kurşunun polis silahından çıktığı kesin" sözlerini eleştiren Başbakan "Sayın Demirtaş'a sormak lazım, hangi belgesi var da bu kanaati ortaya atıyor?" dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"OLAY YERİNE GİDEN SAVCIYA SALDIRILDI"

"Bu konudaki araştırma kamuoyu ile şeffaf bir şekilde gerçekleşiyor, gerçekleşecek. Spekülasyon yapanlara sesleniyorum. Neden olay yerine incelemeye giden savcı ve baro temsilcilerine saldırılıyor? Biz derhal olay yeri incelemesi talimatını verdik. Hemen roketli saldırı gerçekleştirildi.

"DEMİRTAŞ'A SORUYORUM HANGİ BELGEN VAR?"

İkinci olay yeri incelemesinde de saldırı yapıldı. Bütün bunlar herkesin gözü önünde cereyan ediyor. Bu saldırıları yapanlar bu olayın failleridir. Demek ki bu olayın aydınlanmasını istemiyorlar. Sayın Demirtaş'a sormak lazım, hangi belge var da bu kanaati ortaya atıyor? Kendisi olay yerinde inceleme mi yaptı? Eğer Demirtaş'ın söyleyecek bir sözü varsa, olay yerine giden başsavcı, baro başkanlarına yapılan saldırılar hakkın konuşmalı. Teröristlerin yanında olarak ulaşacağı tek yer Tahir Elçi'yi öldürenlerin yanında olmaktır. İslami gelenekle üstüne örtülen örtüyü kaldırıp, PKK paçavrasını örtenlerden hesap sorardı.

Biz sükuneti sağlamaya çalışırken onlar saldırılarını yoğunlaştırıyor. Gerekiyorsa o mübarek mahalleye girilecek, halkımızı rahatsız edenlerden, Tahir Elçi'yi katledenlerden hesap sorulacak."

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldüğü çatışmaya ilişkin, "Şu da bizim açımızdan nettir ki o dakikada o bölgede ve o sokakta polisler dışında ateş eden hiç kimse yok. Tahir Elçi'yi öldüren kurşunun polis silahından çıktığı kesin ama hangi amaçla hangisinden çıktığı ancak adil bir soruşturma ile ortaya çıkarılabilir" demişti.