Gökçek'ten Flaş CHP İddiası

Son Güncelleme:

Sarıgül'ün CHP lideri olacağını iddia eden Gökçek, "Bugün itibariyle Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığının bittiğini rahatlıkla ilan edebiliriz" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın hazırlayıp sunduğu "Ankara'nın Gündemi" programına konuk oldu. İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol ve Batuhan Yaşar'ın sorularını cevaplayan ve programa torbalar dolusu dosyalarla katılan Gökçek, canlı yayında çarpıcı açıklamalar yaptı.


Melih Gökçek, programın başında Mısır'da askerin yönetime el koymasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de oynanmak istenen oyunun şu anda Mısır'da oynandığını dile getiren Gökçek, "Türkiye'de başarısız oldu. Bunun birinci nedeni ciddi bir halk desteğinin Sayın Başbakanımızın arkasında olması, ikincisi de oynanan oyunları bütün çıplaklığıyla televizyonlarda anlatmamız ve halkın uyanması" dedi.


Mısır'da televizyonların muhalefetin elinde olduğunu kaydeden Gökçek, "Bu nedenle de televizyonlardan tek ses çıktı. İnsanlar istese de istemese de çıkan tek sese kulak veriyor. Mısır'da olayların arkasında yatan nedenleri görüntülerle gösterilebilecek bir organizasyon olmadı. Yani halkı uyararak bu tezgahın nasıl döndüğünü anlatan herhangi bir insan olmadı. Olmadığı için de oradaki millet bu oyuna inandı. Ama biz, özellikle halka oynanan oyunun arkasında neyin olduğunu, hangi dış güçlerin bu oyunları organize ettiğini örnekleriyle tek tek anlattık" şeklinde konuştu. Mısır'daki olayların uluslararası bir oyun olduğuna dikkat çeken Gökçek, "Uluslararası olaylar Mısır'a da el koymuştur. Güçlü bir Mısır'ı Batı kesinlikle istemiyor. Hep kaos içerisinde kendisiyle uğraşan, boğuşan bir Mısır istiyor" dedi.


Brezilyalı devlet yetkilisi iki kişiyle görüştüğünü anlatan ve bu devlet yetkililerinin Türkiye'yi tahlil ettiğini belirten Gökçek, şunları kaydetti:


"Hayretler içerisinde kaldıklarını ifade ettiler ve bana 'Siz dimdik ayaktasınız ama bizim ülkemizde Devlet Başkanına destek yüzde 75'ten bir ay içerisinde 35'e düştü. Sizdeki yapılanma bizde de bire bir yapıldı' dediler. Hazırlıklı olmadıkları, konuyu bilmedikleri ve halka oyunu anlatamadıkları için yurt dışı güçlerin oyuncağı oldular" diye konuştu.


Programda, Twitter'dan gelen "Neden Ankara ile uğraşmıyor da bu tip olayların içerisine giriyor" eleştirilerine de yanıt veren Gökçek, "Türkiye'nin işleriyle ilgilenmeyelim, benim Ankara'mı yaksınlar yıksınlar 'Canınız sağ olsun vandallar, ben ses çıkartmıyorum, ben kendi işime bakarım' mı diyeyim. Bu mümkün değil" şeklinde konuştu.


"CHP, VANDALİZME BAŞLADI"


Yenimahalle'ye şu anda teleferik yapıldığını anlatan Gökçek, "Şentepe'den direk metroya 3.5 kilometre uzunluğunda teleferik inecek. Bu teleferiğin de 23 tane ayağı var. Bu ayaklardan bir tanesi de Yenimahalle'deki bir meydana konulacak. Orada bulunan 20 civarındaki ağacın başka yere nakledilmesi gerekiyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fetih Yaşar zabıtalarına emir veriyor ve oradaki müteahhitleri engellemeye çalışıyor. Anonslarla hemen sağdan soldan 200 civarında ellerinde bira şişeleri olan eylemcileri topluyorlar ve bu eylemciler oradaki çalışanları dövmeye kalkıyor. 71 yıllık Cumhuriyet tarihindeki yeşil alan kadar her yıl yeşil alan ilave eden Melih Gökçek'e yapıyorlar bunu. Bunlar artık Türkiye'de demokrasi filan istemiyor. 3 tane eşkıya çıkıyor ortaya bunu yapıyor. CHP'li Belediye Başkanı teleferiği istemediğini söylüyor. Bahanesi de oradaki ağaçlar. Halkın zarureti için o ağaçları taşırız, 500 tane de ağaç ilave ederiz. Laf yani bu? CHP, resmen vandalizme başladı. Artık demokrasi filan yok bunlarda. DHKP-C ile çıkmışlar yola birlikte eylem yapıyorlar. Olacak şey değil" ifadelerini kullandı.


"CHP'YE İSTESELER DE İSTEMESELER DE SANDIĞI ÖĞRETECEĞİZ"


Başkan Gökçek, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Gezi Parkı için referandum istediğini ve Başbakan Erdoğan'ın da referandum kararırı aldığını hatırlatarak, "Başbakanın referandum çıkışının ardından Kılıçdaroğlu, Akif Hamzaçebi ile açıklama yaptırıyor. Hamzaçebi de 'Taksim Gezi Parkı'nda referanduma sunulabilecek bir konu olmadığını' açıklıyor. Cumhuriyet Halk Partisi bunlar, söylediği sözün arkasında duracak adamlar değil ki bunlar. Demokrasiye filan inandıkları yok, insanlarla oynayıp alay ediyorlar. Demokrasi sandık demek, sandığı bunlara isteseler de istemeseler de öğreteceğiz" diye konuştu.


"OLAYLARI BAŞLATAN CHP'DİR"


Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Türkiye Gençlik Birliği Milli Merkez Kurultayı'na da değinen Gökçek, kurultaya 8 CHP'li milletvekilinin katıldığını ve burada sol yumrukları havada yemin ettiklerini beraberinde getirdiği video ve fotoğraflarla programda anlattı. Ankara'daki Gezi Parkı olaylarının Kızılay Güvenpark'taki grubun Başbakanlığa yürümek istemesiyle başladığını ifade eden Gökçek, "Olayları başlatan, kışkırtan Cumhuriyet Halk Partisi'dir" dedi. Güvenpark'taki belediyeye ait malzemelerin CHP, ÖDP ve İşçi Parti bayraklı kişiler tarafından yakıldığını öne süren Gökçek, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner'in de olay yerindeki fotoğrafını canlı yayında paylaştı.


"CHP BAŞBAKANLIĞI İŞGAL ETMEK İSTEDİ"


CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasındaki "Saldıracağız ve hükümeti devireceğiz" sözleri ile bir televizyon programında yaptığı açıklamasındaki "Hepinizin tertemiz alınlarından öpüyorum" sözlerini hatırlatan Gökçek, "Daha olaylar başlamadan CHP'liler yüzlerini partilerinin bayraklarıyla bağladılar. Suç mu işleyecekler? Ortada daha bir şey yok, niye yüzünü gizliyorlar? Demek ki sen başlarken teröre, vandallığa niyetlenmişsin. CHP'nin gerçek yüzü bu resimler. CHP, doğrudan doğruya orada kendi taraftarlarını topladı, milletvekilleri de var içlerinde ve Başbakanlığı işgal etmek istedi" ifadelerini kullandı.


"CHP'NİN ADI DEMOKRAT"


Mısır'da askerin yönetime el koyması ile CHP'nin yaptığının aynı olduğunu öne süren Gökçek, "Kılıçdaroğlu, sandıkla başa gelemeyeceğini bildiği için tek çaresi Türkiye'de karışıklık çıkarmak ve bunu yapıyor, demokrasi ötesine gidiyor. Adı demokrat bunların" dedi.


Kaynak: Haberler.Com