İzmir - Oktay Vural :``Recep Tayyip Erdoğan Tiyatrosu''

Son Güncelleme:

Oktay Vural, Partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda Düzenlediği Basın Toplantısında, Posta, Cop, Minyatür Deve ve Hakim Cüppesi Kullandı

Oktay Vural, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, posta, cop, minyatür deve ve hakim cüppesi kullandı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, postal, cop, minyatür deve heykeli ve hakim cüppesiyle yaptığı basın toplantısında ''Recep Tayyip Erdoğan tiyatrosu, izlemek zorunlu' dedi. Vural, ''Bono konserine ilgi gösterenler adli yılın açılışında neredeydi' diye de ekledi


MHP Grup Başkan Vekili, İzmir Milletvekili Oktay Vural, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, posta, cop, minyatür deve ve hakim cüppesi kullandı. Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın milleti zulüm ettiğini, miting alanlarında siyasi partileri yuhalattığını, vali kaymakamlarıyla 'yasa masa tanımadan baskı uygulayın' dediğini öne sürerek, ''Bu baskıyla ayağına postal giydi, eline cobu aldı. Deveyi de hamuduyla götürdü. Doymadınız mı? Bu ülkenin kaynaklarını yabancılaştırdınız, yandaşlarınıza peşkeş çektiniz. Postal ve copla milletin hak ve hukukuna el uzattınız. Şimdi eline cüppeyi almış ve bunu giymeyi çalışıyor. Postalı giydi, cobu eline aldı, deveyi hamuduyla götürdü, şimdi hukuktan kaçmak için cüppeyi giyecek. Erdoğan'ın istediği bu cüppe. Diğerlerini aldı zaten iki torba kömür üç torba makarna ile baskı uyguluyor. Hesap vermekten kaçmak için hakim cüppesi giymek istiyorlar ihtirası budur. Anayasa değişikliği ile memura emekliye 'ben ne verirsem onunla yetineceksin Uzlaştırma Kurulu'na gidemeyeceksin' hükmü getiriyor. Millet iradesini alıp millete karşı acımasızca kullanan biri. Ben böyle bir Türkiye'de yaşamak istemiyorum. Vatandaşların da böyle bir Türkiye'de yaşamak istemediklerini biliyorum' dedi .


MHP Grup Başkanvekili Vural, iktidarın topçu ve popçularla 'evet' baskısı yaptığını ileri sürerek, sanatçılara da şu sözlerle yüklendi:


''Siz ne zannediyorsunuz kendinizi? Bu AKP'nin milleti koyun gibi gören anlayışıyla, topçu ve popçularla 'evet' şapkalarıyla milleti kandıracağını mı? Ne yaparsan yap. Lüks otellerde iftar sofralarına katılıyorsun. Milletin sofrasında olun. Parti propagandalarına malzeme oluyorlar. 'Evet' kampanyasında top tüfek sanatçılarla milletin kafasına vuruyorlar. Hanya'yı Konya'yı göreceksiniz. Enver Paşa dönemindeki gibi Recep Paşa döneminde de sanatçılar çıkıyor 'evet' diyor. Sen kimsin ya. Biz bunu Kıbrıs'ta da gördük. 'Yes Annan' diyordunuz. Kıbrıs Türkleri'ni kandırdınız. Ne oldu? 'Annan Planı'na 'evet' deyin dünyaya bağlanın' dediniz Kıbrıs'ı kaderine terk ettiniz. Baskı, şiddet, tehdit, şantaj tekmili birden devrede. Devletin valisi, kaymakamı herkese baskı yapıyor. Recep Tayyip Erdoğan tiyatrosu, İzlemek, uymak mecburi.'


MAHKEME DE VALİ'NİN GÜDÜMÜNDE OLSAYDI


Vural, Aydın mitinginde parti binasına asılan pankartı indiren Aydın Valiliği'ne açtıkları davanın sonuçlandığını, Vali'nin haksız bulunduğunu belirterek, ''Dün mahkeme karar verdi. Bu uygulamayı haksız yanlış buldu. Ceberrut devlet anlayışıyla uyguladıkları baskı ortaya çıktı. Bu mahkeme de valinin güdümünde olsaydı ne olacaktı? Aydın'da uygulanan hukuksuz muamele yargıdan dönmüştür' dedi.


BONO'NUN KONSERİNE İLGİ GÖSTERENLER


Oktay Vural, iktidarın anayasa değişikliği ile yargıyı kendi bahçesi gibi sürmek istediğini iddia etti ve ''Bu sürümün hasatı ne olacak? Sürerek hangi hasatları elde etmek istiyorlar? Hak, hakikat, adalet değil. Minareyi çalmışlar kılıf uyduruyorlar. Yolsuzluğa, bölücülüğe hukuki kılıf uydurmak istiyorlar. Bono'nun konseriyle ilgilenenler adli yılın başlamasına hiç ilgi göstermediler. Amaçları geciken adaleti ortadan kaldırmak değil değişikliğin amacı sendikaların hak aramasını engellemektir' dedi.


SİZ BOSTAN KORKULUĞU MUSUN


Vural, KSS ve TUS'taki skandalları hatırlatarak, ''Her yerden pis kokular geliyor. Pis kokulardan dolayı vatandaş maskeyle dolaşıyor. TUS, KPSS her gün skandal çıkıyor. Vatandaş çocuklarını dersaneye gönderiyor. Polis Meslek Yüksekokulu'na girerken sınav soruları çalındı sorumlular belli değil. Devletin içine girmiş birtakım çeteler devletin gücünü kullanıyorlar. Hukuk ve etik davranmayanlar hak ve hukukumuzu gasp ediyorlar. Dinleme, izleme çeteleri var. Kamuya adam yerleştirme çeteleri var, ihale çeteleri var. Bu çocukların geleceği olacak? Cemil Çiçek æbiz mi atıyoruz' diyor. Sen bostan korkuluğu musun? YÖK üyelerini kim atıyor? Bir sınavın usulüne uygun yapılıp yapılmadığını kim denetleyecek? Kimler hangi puanlarla nereye girdi? Kimlerin hakkı yendi? Vatandaş derin endişe içinde' dedi.

Kaynak: DHA