Zirve İçin Hotel Zinciri Kuruldu
Türkiye'nin en büyük grubu olan Rixos grubu, Arap liderlerinin otel, konaklama ve ikram hizmetlerini üstlendi.
Bağdat'ta yapılan "Arap Zirvesi"ne Türkiye davet edilmedi ama Arap zirvesinde Türkiye'nin en büyük grubu olan Rixos grubu, Arap
liderlerinin otel, konaklama ve ikram hizmetlerini üstlendi.
Dünyanın en hızlı büyüyen lüks otel zincirlerinden Rixos Hotels, 27-29 Mart tarihleri arasında Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen 23.
Arap Birliği Zirvesi'nin tüm konaklama ve ikram hizmetlerini gerçekleştiriyor. Rixos Hotels, Bağdat'ta zirve boyunca katılımcıların
konaklayacağı otel ve saraylara da hizmet veriyor. 2000 yılında Antalya'da kurulan ve dünyanın en hızlı büyüyen lüks otel zincirlerinden biri haline gelen Rixos Hotels, başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Bugüne kadar 14 uluslararası zirve ve organizasyona sunduğu hizmetlerle imza atan Rixos Hotels düzenlenen 23. Arap Birliği Zirvesi'ne de damgasını vurdu.
23. Arap Birliği Zirvesi için yenilenen beş yıldızlı 7 otel, 6 saray ve 18 villada Rixos Hotels konsepti uygulanırken, tüm tesisler Rixos
Hotels standartları ve çalışanlarıyla zirve boyunca yaklaşık 6 bin yatak kapasiteli bir zinciri de işletmiş olacak. Personel
kıyafetlerinden oda hizmetlerine, restoranlardan ürün konseptlerine kadar zirvenin tüm ağırlama ve ikram hizmetlerini üstlenen Rixos
Hotels, zirve için Türkiye'den Bağdat'a giden yaklaşık 2 bin 500 Türk personeliyle görev alıyor.
Organizasyon sırasında yiyecek-içecek kadrosunda 600 şef, 820 servis görevlisi ve 250 steward yer alırken, mutfakta 10 şef, 91 sous chef, 229 komi bulunacak. Ayrıca 56 baş garson, 130 captain, 78 buttler, 62 özel protocol servis görevlisi, 120 garson ve servis komisiyle hizmet veriyor.
Rixos Hotels çalışanları aralarında Kuveyt, Ürdün, Lübnan, Moritanya ve Somali liderlerinin bulunduğu 10 ülkenin devlet başkanları ve diğer tüm ülkelerin protokollerine hizmet verecek. Bugüne Arap Birliği zirveleri olmak üzere, Arap-Africa ve Avrupa Birliği zirvelerine de
hizmet veren Rixos Hotels, uluslararası boyutta 14 organizasyona imza attı.
24 SAAT KESİNTİSİZ HİZMET
Devlet Başkanları başta Cumhuriyet Sarayı olmak üzere kendileri için özel olarak tahsis edilen saraylarda konaklarken, Rixos Hotels'in özel aşçıları, uşakları ve özel protokol görevlileri 24 saat kesintisiz hizmet verecek. Körfez savaşında CNN'in bütün dünyaya naklen yayın yaptığı Al Rasheed Oteli'nin de kullanılacağı organizasyonda dünya mutfaklarının yanı sıra Lübnan ve Türk lezzetleri de ikram edilecek.
Zirve için hazırlanan mönülerde Bağdat, Erbil ve Türkiye başta olmak üzere çok farklı ülkelerden gelen ürünler sunuluyor.
24 AYAR ALTINDAN HURMA
Zirvenin mönüsü Irak ve Türk Mutfağı'ndan seçilmiş yemeklerden oluşacak. Ana yemekte yer alacak olan kuzu Ortadoğu mutfağının en özel pişirme yöntemleri ile hazırlanarak servis edilecek. Zengin zeytinyağlı yemeklerden, pilav çeşitlerine, Osmanlı Mutfağı'ndan Arap
Mutfağı'na kadar dünya mutfağının en özel lezzetleri Rixos Hotels'in ödüllü aşçıları tarafından yorumlanacak. Mönüde yer alacak olan tatlı ise Bağdat hurması olacak. Hurma Ortadoğu baharatları ile hazırlanıp 24 ayar altın ile kaplanacak ve mönünün sürpriz tadı olacak. Ayrıca Ortadoğu'nun en favori tatlısı olan Türk baklava servisi yapılacak.
Rixos Grubu Operasyon Müdürü Ugur İncesu, Bagdat'ta konuştu:
"Yurt dışında Afrika Birliği ve Arap Birliği ile yaptığımız 14 bir çalışma. Biz bu organizasyona geçen seneden beri hazırlanıyoruz. Hem Türk turizmi için hem grubumuz için belki de dünya da eşi ve benzeri olmayan bir organizasyon."
Çok kısa zaman içersinde 3 bin'e yakın oda açtıklarını 2 bin bez yüze yakın hem grup içersinden hem Rixos çalışanlarından hem de İstanbul ve Antalya gibi turizm merkezlerinden yüzlerce şef yüzlerce eleman bir ekiple burada hizmetleri vermeye başladıklarını söyleyen İncesu, 'Şu an14 noktada hizmet veriyoruz. Bunlardan 9 otel yeni restorusu yapilan Bagdat'in en eski ve en unlu otelleri bunlar devlet tarafindan Arap zirvesi icin duzenlendi. Bu hizmet yiyecek ve icecek hizmeti gibi algilnabilir ama biz burda Rixos standartlarinda yiyecek icecek ve konaklama ozel villarda ozel servis yapiyoruz. Bagdat fiziksel sartlari zor bir ulke lojististligin duzgun planlanmasi gereken bir ulke. Ama hamd olsun her seyi basari ile yaptik' seklinde konustu.
Bu organize isini nasıl aldınız sorusuna ise İncesu, "Libya Zirvesi" isini yaptık. Zirveye katılan Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari
vardı. Bizim orada yaptığımız hizmetleri beğendiği için bizi davet etti. Davetten sonra da anlaşmayı yaptık." dedi.
- BAĞDAT