İzzet Günay'a Saygı Gecesi" - Son Dakika
Kültür Sanat

İzzet Günay'a Saygı Gecesi"

Collection Club, Türk sinemasının usta oyuncusu İzzet Günay için saygı gecesi düzenlendi.

03.04.2016 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Collection Club, Türk sinemasının usta oyuncusu İzzet Günay için saygı gecesi düzenlendi.

İzzet Günay'ın katılımıyla gerçekleşecek programda, Günay'ın dostları anılarını paylaşacak, usta sanatçısının hayatından kesitler sunan belgeseller ve sinema izleyicisinin hafızasında yer tutmuş filmlerinden bölümler gösterilecek.

Etkinlikte, İzzet Günay'ın film afişlerinden oluşturulan sergi de sanatseverlerle buluşacak.

Program, 5 Nisan Salı günü saat 19.30'da Yeşilköy 2001 College Sanat Galerisi ve Sinema Salonunda gerçekleşecek.

İzzet Günay

Günay, 21 Ağustos 1934'de Sarıyer'de doğdu. Lise öğrenimini Deniz Koleji ve Haydarpaşa Lisesinde tamamlayan Günay, bu yıllarda okulun tiyatro grubunda çalıştı. Bir dönem amatör olarak Türk sanat müziği ile ilgilenen Günay, teknik ressamlık da yaptı.

Gazetede, 1957 yılında gördüğü bir ilan üzerine Dormen Tiyatrosu'na başvuran ve kabul edilen Günay'ın profesyonel oyunculuk yaşamı, "Kara Ağaçlar Altında" adlı tiyatro oyunu ile başladı. İlk olarak 1959'da "Kırık Plak" filminde küçük bir rol alan sanatçı, 1962'de Sadri Alışık ve Fatma Girik'le birlikte başrolü paylaştı.

Beyaz perdede 120 kez seyircilerinin karşısına çıkan Günay, 1964'te Antalya Altın Portakal Film Festivalinde "Ağaçlar Ayakta Ölür" filmindeki rolü ile "En İyi Erkek Oyuncu" ödülüne layık görüldü.

Türk sinemasının durgunluk yıllarında bir süre Türk sanat müziği şarkıları söyleyen sanatçı, daha sonraki yıllarda bazı televizyon dizilerinde rol aldı.

Sinema ve müzik çalışmalarının yanı sıra, antika ve koleksiyonculuk üzerine danışmanlık yapan Günay'ın pul, para, madalya, rozet gibi koleksiyonları bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İzzet Günay'a Saygı Gecesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement