Otoyoldaki sürücülere "Yumurtalı" çete tuzağı: Görürseniz kesinlikle durmayın - Son Dakika
3.Sayfa

Otoyoldaki sürücülere "Yumurtalı" çete tuzağı: Görürseniz kesinlikle durmayın

Akdeniz bölgesinin en sık kullanılan otoyollarından biri olan Mersin-Adana Otoyolu'nda çekilen görüntüler büyük şaşkınlık yarattı. Yolu kullanan sürücüler bölgede otoyol çeteleri olduğunu ve araçların önüne atlayarak veya cama yumurta atarak durdurduktan sonra yolcuları gasp ettiğini ifade etti. Yaşanan olaylardan bazıları ise araç kamerası tarafından anbean kaydedildi.

27.04.2024 09:45  Güncelleme: 10:42

Mersin- Adana Otoyolu'nda "Otoyol çeteleri' olarak adlandırılan bir grup, seyir halindeki sürücüleri tuzağa düşürüp gasp ediyor. İddialara göre, çete iki grup halinde çalışıyor. Önde bekleyen grup aracın ön camına yumurta atıyor, sileceklerin çalıştırılmasıyla görüşü engelleyerek aracın durmasını sağlıyor. Bu sırada arkadan gelen grup devreye girerek duran aracı ve içindeki değerli eşyaları gasp ediyor. Sürücülere benzer bir durumla karşılaştıklarında sileceklerini çalıştırmama ve araçlarından inmemeleri tavsiye ediliyor.

KAZA YAPTIRMAYA ÇALIŞARAK GASBEDİYORLAR

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte otoyollardaki araç trafiğinde de artış yaşanıyor. Bu durumu fırsat bilen gaspçılar ise gözlerine kestirdikleri sürücülere akılalmaz bir tuzak kuruyor. Çetenin, otoyolda orta refüjden seyir halindeki aracın üzerine yürüdüğü ve kaza yaptırmaya çalıştığı görüldü. Sosyal medyada kısa sürede yayılan görüntüler üzerine pek çok araç sahibi aynı durumla karşı karşı kaldığını ifade ederek bunun bir çete tuzağı olduğunu söyledi.

Otoyoldaki sürücülere 'Yumurtalı' çete tuzağı: Kesinlikle aracınızı durdurmayın

GASPÇILARDAN OTOBANDA YUMURTALI TUZAK

Kendi canını hiçe sayarak otobandaki araçların önüne atlayan kişilerin tek amacı ise sürücüleri gasbetmek. Çete, 2 grup halinde otoyolda araçları ile seyir halinde olan kişileri tuzağına düşürüyor. Önde bekleyen grup aracın ön camına yumurta atıyor, geride bekleyenler ise sürücünün sileceği çalıştırmasını bekliyor. Silecek çalışır çalışmaz atılan yumurtanın etkisi ile sürücü görüşü engellenince mecburen durmak zorunda kalıyor ve arkadan gelen grup devreye girerek duran aracı gasbediyor.

Aracın önüne atlayanlar ise yerde yaralı numarası yaparak sürücünün araçtan inip yardım etmesini bekliyor. Korku ve panikle otomobilden inen şoför ise gaspçılar tarafından otoyolda soyuluyor.

Otoyoldaki sürücülere 'Yumurtalı' çete tuzağı: Kesinlikle aracınızı durdurmayın

OLAYI YAŞAYAN SÜRÜCÜLERDEN UYARI

Sosyal medyada geniş yer bulan olay için pek çok sürücü uyarı yaparak, "Böyle bir durumla karşılaşırsanız sakın aracınızdan inmeyin. Bölgeden ayrılarak daha uzak bir noktada durun ve takip edilmediğinizden emin olun." dedi.

Otoyoldaki sürücülere "Yumurtalı" çete tuzağı: Görürseniz kesinlikle durmayın

Son Dakika 3.Sayfa Otoyoldaki sürücülere 'Yumurtalı' çete tuzağı: Görürseniz kesinlikle durmayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (39)

  • Erkut Köse: Sivil polisler devreye girsin sivil araçlarla yakalayabilirler bu kadar zormu 738 4 Yanıtla
    Ankara null: polis devreye felan girmez onlar maas pesindeler 462 162 Mükerrem Kılıç: İsmi cismi karakteri belli olmayan Ankara nul sen neyin peşindesin 82 60 Msp Online: bizim ülke o kdr gelişmiş değil bilmiyor musun ???? 44 12 Seval İzmir: Güldürmeyin lütfen :) Evet zor! Salacakları suçluların peşinden koşmaya zahmet etmiyorlar Çünkü Ülkede suçlular yakalanıyor ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılıyor! 4 0
  • Yakup Çap: polis ve jandarmamıza böyle suçlulara karşı vur emri neden verilmez 554 5 Yanıtla
    Dejkar: Hhbbn 12 30
  • Sümbül Dağı: Adamın biri tiktokta bu haberi 1 aydır hergün anlatıyor muhataplar sessizce izliyor 462 4 Yanıtla
  • Ayhan Güler: Şimdi kadar sayin Bakanimiz yerli kaya güzel işler yapiyor bence başka haber bulamadılar ve bunu yayınladılar .Herzaman Son dakkia haber emniyeten den önce haberleri oluyor ve adana zaten bazı yerlerı beli 0 0 Yanıtla
  • Gizem Fatih Durmaz: Adem Körfezi'nde ticari gemileri soyan korsanlar vardı şaşırırdık bizde ota bana kadar indi bu korsanlar Almanya kıskanıyor bizi 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement