Tarihi sokaklara yeniden ak taşlar döşeniyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Tarihi sokaklara yeniden ak taşlar döşeniyor

Tarihi sokaklara yeniden ak taşlar döşeniyor

MEHMET ÇETİN - Karaman Belediyesi, eski bir Karaman türküsünde de yer alan "Karaman'ın yolları taştan" sözünü tekrar canlandırırcasına tarihi sokaklardaki asfalt malzemeyi kaldırarak, y...

24.11.2013 12:45

MEHMET ÇETİN - Karaman Belediyesi, eski bir Karaman türküsünde de yer alan "Karaman'ın yolları taştan" sözünü tekrar canlandırırcasına tarihi sokaklardaki asfalt malzemeyi kaldırarak, yerlerine ak taşlar döşüyor.

Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tapucak Mahallesi'nin kentin tarihi dokusunun yaşadığı, nefes aldığı ender alanlardan biri olduğunu söyledi.

Bu mahallede koruma amaçlı bir imar planı gerçekleştirdiklerini ifade eden Uğurlu, "Bu plana uygun çalışmalar yapıyoruz. Sokakları 100 sene önceki durumuna getirmek istiyoruz. Aydınlatmalarıyla evlerin duvarlarıyla bir yenileştirme yapıyoruz. Çalışmalar yapılırken kesinlikle eski zamanki durumlarına uyuyoruz. Eski malzemeleri aynen kullanıyoruz. Görünüşlerini aynen muhafaza ediyor, eskiyi canlandırmaya gayret ediyoruz" dedi.

Çalışmalar sırasında en çok dikkat ettikleri hususlardan birinin taş döşeli sokaklar olduğunu, bu sokakların türkülere bile konu olduğunu anlatan Uğurlu, şunları kaydetti:

"Sokakların zemininde 'ak taş' denilen taşlar vardı. Şimdi bu sokakları yeniden taştan yapıyoruz. Bu taş, Karaman çevresinde çokca bulunuyor. Ocaktan çıkarken, işlerken daha yumuşaktır. Hava ile temas edince sertleşir. Asırlarca ömrü olan bir malzeme. Önce yoldaki asfaltı sıyırdık. Asfaltın altında yine bu taştan döşendiğini tespit ettik. Bu sevindirici bir durum. Yaptığımız işin doğru olduğunu gösteriyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Tarihi sokaklara yeniden ak taşlar döşeniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement