Yakın Tarihe Yolculuk - Son Dakika
Magazin

Yakın Tarihe Yolculuk

Yakın Tarihe Yolculuk

Nebil Özgentürk, Cumhuriyet'in kuruluşunun 90'ıncı yılında 'Sanatımızın Hatıra Defteri' isimli bir kitap çıkardı.

30.12.2012 06:01  Güncelleme: 10:34

Gazeteci ve programcı Nebil Özgentürk, Cumhuriyet'in kuruluşunun 90'ıncı yılında 'Sanatımızın Hatıra Defteri' isimli bir kitap çıkardı. DenizBank'ın kültürsanat kuruluşu DenizKültür'ün işbirliğiyle yayınlanan kitap; 1920-2007 yılları arasında ülkemizin kültür-sanat ve edebiyat yaşamına damga vuran 85 ismi, aynı çalışmada topluyor. 600 dakikalık belgesel ve 250 sayfalık bir kitaptan oluşan çalışma; Özgentürk'ün beş yıl önce çıkardığı 'Cumhuriyetimizin Hatıra Defteri' adlı kitabının devamı niteliğini taşıyor.

"SANATA BİR ARMAĞAN"

Projenin belgesel kısmında; Halil Ergün, Demet Akbağ, Tarık Akan, Erkan Can, Güven Kıraç, Meltem Cumbul ve Candan Erçetin gibi ünlü isimler, yakın tarihimizin sanatçı ve edebiyatçılarını canlandırıyor. Kitapta ise, bu performanslardan alınan fotoğraflar; Kutlukhan Perker'in çizgileriyle birleşiyor ve bu 85 sanatçının öyküsü sayfalara taşınıyor. Projenin tanıtımı; önceki gün DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Nebil Özgentürk'ün katılımıyla bankanın Gayrettepe'deki merkez binasında gerçekleşti. Hakan Ateş, "Bu proje, Cumhuriyetimizin 90'ıncı yılında sanata bir armağandır" dedi.

"ŞAŞIRTICI FİNALLERİ SEÇTİK"

İki yıl boyunca çok yoğun bir tempoyla çalıştıklarını anlatan Özgentürk şöyle konuştu: "Abdülhak Hamit Tarhan'dan Aziz Nesin'e, Nazım Hikmet'ten Leyla Gencer'e, Orhan Kemal'den Müzeyyen Senar'a, Münir Nurettin'den Aşık Veysel'e kadar pek çok sanatçının hayat hikayesini bu çalışma için derledik. Şaşıracağımız finalleri olan öyküleri seçtik. Çalışmanın belgeselinde ise Cihan Ünal ve Haluk Bilginer sesleriyle bize katkıda bulundu."

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Yakın Tarihe Yolculuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement