Myp Genel Sekreteri Altun'dan BBP'ye Ziyaret - Son Dakika
Politika

Myp Genel Sekreteri Altun'dan BBP'ye Ziyaret

Myp Genel Sekreteri Altun\'dan BBP\'ye Ziyaret

Muhafazakâr Yükseliş Partisi (MYP) Genel Sekreteri Muhammet Recep Altun, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Üzeyir Tunç’u makamında ziyaret etti.

05.03.2015 16:28

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Genel Sekreteri Muhammet Recep Altun, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Üzeyir Tunç'u makamında ziyaret etti.

MYP Genel Sekreteri Altun, ziyarette 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlere katılacaklarını, genç liderleri olduğunu, 81 il, 600 ilçede teşkilatlarının bulunduğunu ifade etti. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile geçmişte birçok konuda ülke sorununu birebir görüştüklerini belirten Altun, "Türk İslam davasına gönül vermiş bir partiyiz. Büyük Birlik Partisi tarihin derinliklerinden gelen fikir ve gönül partisidir. Bu partimiz ve buna benzer partilerin Meclis'e girmemesi ülke siyaseti için büyük bir kayıp. Bunun için biz Muhafazakar Yükseliş Partisi olarak vicdani ve ahlaki bir sorumluluk duyarak, bizim gibi gönüllere girmiş ama Meclis'e giremeyen bu partilerimizin bir ittifak ederek, güç birliği yaparak iktidara alternatif şekilde ortaya çıkması için üzerimize düşen bu sorumluluğu yerine getirmek için sizleri ziyarete geldik" dedi.

Altun şunları söyledi:

"Bu alınacak olan kararların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bizde ibadet, inanç, hedef ve gaye birliği de var. Alperenler bizim kardeşlerimiz. Sizin gayretleriniz ve önderliğinizde güç birliği yaparsak milletimizi Meclis'te temsil edebiliriz. Ramazan orucu hilalde başlar, hilalde biter. Sünnet olan hilali gözetlemektir. Bizde bu hilali gözetlemek için buraya geldik. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz."

BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 2001 yılından beri seçim sistemi ile ilgili teklifleri olduğunu söyledi. Tunç, "Bu teklifi AKP, CHP, MHP ve diğer partilere sunduk. Bizim teklifimiz dar bölge, tercihli sistem, iki turlu bir seçim sistemi önermiştik. İkinci turda siyasi partilerin kendi amblemleriyle iş birliği yapabildikleri tercihli bir sistem. Milletvekilini tamamen milletin seçtiği. Bu kabul edilmedi. Bizim resmi olarak yaptığımız bu teklif yasalaşmadıysa gayri resmi olarak da yapma hakkına sahibiz. Bunu yapmaktan çekinmeyiz. Geçmişte de Büyük Birlik Partisi seçim ittifakları yaşamış, seçim ittifakı deneyimi olan bir siyasi partidir. Uzlaşmacıyız. Ülkemiz için milletimiz için hangi adımı atmamız gerekirse biz yaparız" dedi.

Tunç, barajın kaldırılmadığı gibi hazine yardımında da haksızlık olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Hazine yardımında 528 milyon üç partinin kasasına girdi. Bu paranın 3'de 2'si de seçim yardımı. Seçime 31 parti giriyor ama yardımı üç parti alıyor. Ondan sonra da 'milli irade' diyoruz. Sandığı daha meşru hale, daha demokratik hale getirmemiz lazım. Yarışı daha adil hale getirmemiz lazım. Milletin oyunu, benim oyumu çalıyorsun. 'Bana oy verecek adam barajı aşamaz' diye götürüp başka partiye veriyor." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Myp Genel Sekreteri Altun'dan BBP'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement