Cruijff'e Barcelona'dan Çağrı - Son Dakika
Spor

Cruijff'e Barcelona'dan Çağrı

Cruijff\'e Barcelona\'dan Çağrı

Barcelona’nın istifa eden eski başkanı Sandro Rosell zamanında onursal başkanlık görevini kulübe iade eden Johan Cruijff, yeni başkan Josep Maria Bartomeu’dan geri dönmesi için çağrı aldı.

11.02.2014 16:41

Real ve Barça'ya kısıtlama

Hem futbolculuk hem de teknik adamlık kariyerinde Katalan devi Barcelona ile büyük başarılar yaşayan ve bir kulüp efsanesi haline gelen Johan Cruijff, 2010 yılında başkan Sandro Rosell ile yaşadığı gerginlik sebebiyle "onursal başkanlık" unvanını iade etmiş, hatta bunu  bizzat kulüp binasına giderek yapmıştı. Cruijff, ayrıca eski başkanı para peşinde koşan ve sportif başarıları önemsemeyen bir yönetici olarak betimlemiş, buna son örnek olarak da Katar'la kurulan forma reklamı ilişkilerini göstermişti.

Rosell'in Neymar transferindeki usulsüzlük iddiaları sebebiyle geçtiğimiz ay başkanlıktan istifa etmesi sonrası yönetim kurulu kararı ile başkanlığa getirilen Josep Maria Bartomeu, dün düzenlediği basın toplantısında Cruijff'a kapılarının açık olduğunu söyledi. Hollandalı efsaneye yakın kişilerle temasta olduklarını belirten Bartomeu "görüşmeler sürüyor, Cruijff kulüp için çok önemli bir şahsiyet, zamanla ilişkileri eskisi gibi olacaktır" sözleriyle de umutlu konuştu.

Fabregas'ın Neymar hayranlığı

1973-78 yılları arasında futbolcu, 1988-96 yılları arasında da teknik direktör olarak Barcelona'da görev yapan Cruijff, lig, kupa Avrupa şampiyonluğu gibi başarıların altına imza atmış ve "Rüya Takım" olarak da bilinen 90'ların Barcelona kadrosunun mimarı olmuştu. Bugün mezun ettiği birçok futbolcu ile Katalan takımının temelini oluşturan altyapı okulu La Masia da onun fikir babası olduğu kurumlardan birisi.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Cruijff'e Barcelona'dan Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement