Çorum'u sağanak vurdu! Yollar göle döndü - Son Dakika
Yerel

Çorum'u sağanak vurdu! Yollar göle döndü

Çorum'da aniden bastıran sağanak ve dolu nedeniyle yollar göle döndü, ev ve işyerlerini su bastı. Sağanak sonucu bazı caddeler su altında kaldı ve trafik durdu. İtfaiye ekipleri su tahliyesi ve kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

29.04.2024 11:10  Güncelleme: 11:13

Çorum'da aniden bastıran sağanak ve dolu hayatı felç etti. Yağmur sonrası yollar göle döndü, ev ve iş yerlerini su bastı. Ekipler suyu tahliye etmek için çalışma başlattı.

VATANDAŞ DURAK VE CAMİLERE SIĞINDI

Kentte sağanak nedeniyle oluşan sel sonucu bazı caddeler su altında kaldı. Ana arter ve sokaklarda trafik zaman zaman durdu. Hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise iş yerleri, otobüs durağı ve camilere sığındı.

Çorum'da aşırı yağış! Yollar göle döndü, evleri su bastı

CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI

Oğuzlar ilçesinde ikindi saatlerinde başlayan sağanak, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Şaphane köyü çevresine ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Oğuzlar Belediyesine bağlı ekipler, su baskını ihbarı yapılan 5 evde tahliye çalışması yaptı. Dodurga'da ise şiddetli yağış nedeniyle Alpagut Çayı'nın debisi yükseldi.


Çorum'da aşırı yağış! Yollar göle döndü, evleri su bastı

Sağanak nedeniyle göle dönen caddelerde araçlar mahsur kaldı. Yolda kalan araçlar vatandaşlar ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Sokaklar ve caddelerden akan su, özellikle bodrum ve birinci katlardaki ev ve işyerlerine doldu. İtfaiye ekipleri su tahliyesi ve kurtarma çalışmalarına yetişmekte zorlanırken, ekiplere polisler de destek verdi. İtfaiye ekiplerinin su basan yerlerde tahliye çalışmaları devam ediyor.

VALİLİKTEN UYARI

Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar yağıştan olumsuz etkilenirken, caddelerdeki su birikintileri nedeniyle sürücüler de zor anlar yaşadı. Çorum Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şiddetli yağışların devam edeceği belirtilerek, vatandaşlar, tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Çorum'da aşırı yağış! Yollar göle döndü, evleri su bastı
Çorum\'u sağanak vurdu! Yollar göle döndü
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Çorum'u sağanak vurdu! Yollar göle döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Eski Tüfek.: Ankara için bir gün evvel ,atıp tutan ,bankamatik tayfası ,üç yoynuyor yine......sizlerde olmasınız gülümsemeyi unutacağız ..:)) 6 1 Yanıtla
  • Galip Karakas: Memleketime yağmur yağmış baktımki arabalar su kanalının içinde bu arabalar ne yapıyor kanalın içinde diye düşünürken malesef kanal değil yol imiş alt yapı yapmadan asfalt sermeyi hizmet sayan yöneticilerimiz görün hizmetinizi 5 0 Yanıtla
  • Selim Kayisi: Şimdi açıklama gelir en çok yağışının olduğu yıldı. 1 0 Yanıtla

Advertisement