Yeni Bilgisayarlarında Flash Olmayacak! - Son Dakika
Teknoloji

Yeni Bilgisayarlarında Flash Olmayacak!

Yeni Bilgisayarlarında Flash Olmayacak!

Yoksa Steve Jobs Flash'a Savaş Açmakta Haklı mı? İşte "Acaba" Dedirtecek Bir Haber...

06.11.2010 20:08

Apple, Adobe Flash'ı yeni Mac'lere artık dahil etmiyor. En son ve güvenli sürümü kullanıcıların kendilerinin indirmesini isteyen şirketin kararında pil ömrünün de önemli rol oynadığı kesin

Ars Technica'dan Chris Foresman'ın yeni MacBook Air'de yaptığı testlerin sonucuna göre bilgisayar web sayfalarını gezinirken 6 saat açık kalabilirken, Adobe Flash yüklü olduğunda bu 4 saate düşüyor. Flash tabanlı reklamların işlemciyi gerektiğinden çok daha fazla kullandığı gözlemlenirken, eklenti kapalıyken güç kullanımı aşağıya düşüyor.

Flash reklamlarının MacBook Air'in pilini bu kadar çok harcadığı göz önüne alınırsa, Apple'ın iPad, iPod touch ve iPhone'da eklentiye neden sıcak bakmadığını anlamak mümkün.

Geçen yaz Adobe, Apple'a Flash desteğiyle ilgili krtiklerde bulunmuş, iOS aygıtlarında Adobe Flash'ın olmamasını, Adobe Flash'la üretilen uygulamalara izin verilmemesini eleştirmişti. Apple, üçünçü parti uygulamalarla oluşturulan eklentileri kabul etmeye başasa da, Flash içeriğini iOS'da çalıştırmakla hiç ilgilenmedi.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Yeni Bilgisayarlarında Flash Olmayacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement